HPG’den 6 aylık bilanço: 670 işgalci cezalandırıldı

HPG, Avaşin, Metina ve Zap eyaletlerindeki 6 aylık savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre 599 eylem gerçekleştirildi. 670 işgalci cezalandırılırken, onlar silah ve araç imha edildi. İşgalci Türk ordusu tespit edilen 323 kimyasal silah saldırısı düzenledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Avaşin, Metina ve Zap eyaletlerindeki 23 Nisan ile 23 Ekim tarihleri arasındaki 6 aylık savaş bilançosunu açıkladı. HPG açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı:

Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûr Devrimci Hamleleri çerçevesinde Avaşin, Metina ve Zap eyaletlerimizde altı ayını doldurup yedinci ayına giren destansı bir direniş ve savaş süreci yaşanmıştır. Her anı kıran kırana direniş ve yüksek Apocu ruhla yürütülen bu savaş süreci halen devam etmekte olup, çok önemli tarihi sonuçlar açığa çıkarmıştır.

6 aylık savaş bilançosunun sonuçları; Türk devletinin istediği planı gerçekleştirememesinin ve bu saldırıda yenilgiye uğramasının açık ve somut ispatıdır. Çağın en gelişkin silahlarının yanı sıra kimyasal silah kullanmasına, KDP’nin çeşitli biçimlerde gerillayı uğraştıran girişimlerine rağmen AKP-MHP rejimi, Avaşîn, Metina ve Zap’a karşı geliştirdiği bu saldırıdan istediği sonucu alamamış, yenilmiştir. Buradaki yenilgi, en az Garê yenilgisi kadar kesindir. Fakat AKP-MHP rejimi büyük bir çaba ile bu yenilginin kamuoyuna yansımasının önüne geçmeye çalışmaktadır. İnsanlığın yüzkarası olan kimyasal silahları kullanarak suç işlemesine rağmen yenilgiden kurtulamamıştır. Bu açıdan Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında AKP-MHP rejiminin bu hamlesinin sonuç alamaması sistemdeki krizi daha da derinleştirmiştir.

TESPİT EDİLEN 323 KİMYASAL SALDIRISI

23 Nisan’da başlayan düşman saldırısının en önemli boyutlarından birisi de, kimyasal silah kullanılması durumudur. Aslında Türk devleti daha 2021 yılının Şubat ayında Garê saldırısındaki tarihi hezimetinin üstünü örtebilmek için kimyasal silah kullanarak 6 yoldaşımızın şehadetine yol açmıştı. Gerilla güçlerimiz tarafından Türk ordusunun 23 Nisan’da havadan ve karadan başlayan tüm saldırıları ve savaş tekniği yeni dönem gerilla taktikleriyle boşa çıkarılıp etkisiz kılınınca yoğun bir şekilde kimyasal silah kullanımına başvurmuştur. Güçlerimizin altı ayda tespit edebildiği kimyasal silah saldırısı sayısı 323 olsa da, toplam kullanım miktarı bundan katbekat fazladır.

Altı aylık savaş süreci boyunca Avaşin, Metina ve Zap eyaletlerimizde 101 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. 101 yoldaşımızdan 32’si kimyasal silah saldırıları sonucunda şehadete ulaşmıştır. 2021 yılı Şubat ayında Garê’deki 6 yoldaşımızla birlikte bu yıl içerisinde toplamda 38 yoldaşımız TC’nin kimyasal silah saldırılarıyla şehadete ulaşmıştır.

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

– Gerilla direnişi karşısında ağır kayıplar veren ve sonuç alamayan işgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’nı karadan ve havadan her gün sürekli bir biçimde bombalamıştır. Sadece Medya Savunma Alanları’nı değil, Başûrê Kurdistan’daki birçok yerleşim yeri, bağ, bahçe, köy ve araba bombalanmıştır. Başûrê Kurdistanlı halkımız ciddi maddi zarara uğramasının yanı sıra, TC’nin bu saldırılarından dolayı şehitler vermiştir.

– Bu kadar bombardımana rağmen sonuç alamayan işgalci Türk ordusu uluslararası kamuoyunun, devletlerin ve yetkili kurumların sessizliğinden güç alarak insanlık ve savaş suçu olan kimyasal silahları yoğun bir biçimde kullanmıştır. 6 aylık süreçte savaş mevzilerine ve tünellerine karşı toplamda 323 kez kimyasal silahlar ve zehirli gazlar kullandığı tespit edilmiştir. Tüm bunlara rağmen sonuç alamayan faşist TC ordusu özellikle Eylül ve Ekim aylarında büyük boyutlarda tahribatlara yol açan yeni tip bir kimyasal bomba kullanmıştır.

– Türk ordusuna mensup Sezai Güngör adlı sözleşmeli piyade asker, gerilla güçlerimize teslim olmak isterken, Türk askerleri tarafından vurularak öldürülmüştür.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– 1 Baskın Eylemi

– 2 Pusu Eylemi

– 12 Sızma Eylemi

– 39 Hava Savunma Kuvvetleri Eylemi

– 44 Koordineli ve Eş zamanlı Gerilla Eylemi

– 54 Suikast Eylemi

– 63 Darbeleme Eylemi

– 91 Saldırı Eylemi

– 98 Sabotaj Eylemi

– 132 Ağır Silah Eylemi yapılmış,

– 63 kez ilerlemek isterken vurularak durdurulmuş,

– Toplamda 599 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 5’i Kontra, 665’i asker ve çete olmak üzere 670 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

– 96 işgalci yaralanmıştır.

Güçlerimiz tarafından düşman üzerinden kaldırılan askeri malzemeler;

– 1 Telsiz cihazı

– 1 MPT silahı

– 1 Bombaatar silahı

– 1 B7 (Bisiving) Silahı

– 1 Gündüz dürbünü

– 1 Termal dürbünü

– 1 Mayın dedektörü

– 2 Silah dürbünü

– 2 BKC Silahı

– 2 Dron

– 2 Fotokapan

– 6 askeri çanta,

– Tonlarca patlayıcı

– Asker künyeleri

– Çok sayıda askeri malzeme

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzemeler;

– 1 Transit tipi askeri araç

– 1 Büyük kepçe

– 1 Paletli uzaktan kumandalı araç

– 2 Normal askeri araç

– 4 Reo tipi araç

– 4 Kirpi tipi zırhlı askeri araç

– 6 Bombaatar silahı ve mevzisi

– 7 A4 Silahı ve mevzisi

– 1 Kamelya

– 1 Teleskop dürbünü

– 2 Dedektör

– 2 Kafa Kamerası

– 4 Radar

– 6 Dron

– 34 Mobesse Kamera Sistemi

– Onlarca Çadır

– Kurşun Geçirmez Kalkanlar

– Tonlarca patlayıcı ve yüzlerce mevzi imha edilmiştir.

Güçlerimiz tarafından darbelenen düşman araçları;

– 1 Büyük kepçe

– 4 Kepçe

– 5 Askeri araç

– 6 Dron

– 6 Helikopter

– 14 Saldırı helikopteri"