HPG, Garê’de şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Temmuz ayı sonunda Garê bölgesinde Türk hava saldırıları sonucu hayatını kaybeden iki gerillayı andı.

HPG-BİM, “31 Temmuz tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Kendal (Metin Akgül) ve Serdem (Muhammed Yıldız) yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

İki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Kendal Alan
Adı Soyadı: Metin Akgül
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Van
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Temmuz 2019 / Gare

Kod Adı: Serdem Reşit
Adı Soyadı: Muhammed Yıldız
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Binevş – Bışar 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Temmuz 2019 / Gare

Açıklamada gerilalların mücadele yaşamlarına ilkişkin de bigliler yer aldı: “Kendal yoldaşımız 1990 yılında Van’da yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Daha çocuk yaşlarda düşman gerçekliğine yakından tanıklık eden Kendal yoldaş, Kürdistan’ın bir katliam ve sömürge sahası haline getirmeye çalışan düşmana karşı 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren fedakarca bir duruşun sahibi olmuş ve üzerine düşen tüm görevleri en iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Çalıştığı alanlarda fedakarlığı ve samimiyeti ile tüm arkadaşların dikkatini çekmiş ve onların gönlünde önemli bir yer edinmiştir. Halk tarafından da sahip olduğu militanca duruşuyla sevilen ve sayılan yoldaşlarımızdan biri olmuştur. Apocu militanlığın esaslarını kendisinde içselleştiren Kendal arkadaşımız, şehit düştüğü ana kadar da kaygısızca bir katılımın sahibi olmuştur.

Serdem Reşit yoldaş, 1996 yılında Siirt’in Eruh ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Kürdistani duyguları derinden yaşayan bir ortamda büyüyen Serdem yoldaş, bu duyguları kendisinde derinleştirmiş ve işgalci TC devletinin sömürgesini reddederek hakikatin gerçek savaşçısı olarak 2011 yılında Özgürlük Hareketine katılmıştır. Sedem yoldaş fedakar, disiplinli ve güven verici yoldaşlığı ile bulunduğu tüm alanlarda çevresindeki yoldaşlara birer örnek ve moral kaynağı olmuştur. PKK’nin kültürü ile özdeşleşip bir fedai militan olan Serdem yoldaş, PKK’nin yoldaşlık ve ahlak ölçülerini özümseyerek derinden yaşamıştır. Hareketin görev ve sorumluluklarına her zaman büyük bir ciddiyet ile yaklaşarak, gereklerini yerine getirmiştir. Büyük komutan Reşit Serdar’ın izinden giden Serdem Reşit yoldaş, amansız bir mücadelenin ve özgürlükte ısrarın sembolü olmuştur.”

HPG-BİM, başsağlığı dileğinde bulunarak, anılarını zaferle taçlandırma sözü verdi: “Kürdistan’ın Ölümsüzler kervanında yerlerini almış Kendal ve Serdem yoldaşlarımızın taşıdıkları özgürlük bayrağını alarak Özgür Önderlik - Özgür Kürdistanla taçlandıracağımızın sözünü verirken, değerli yoldaşlarımızın yurtsever ailelerine ve bu kahraman yoldaşlarımızı bağrında büyüten Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz.”