HPG gerillaları: Şêladizê ruhu ile işgalcilere direniyoruz

Türk devleti, Güney Kürdistan'ı işgal etmek için Xakûrkê işgali ile Bradost alanını boşaltmak istiyor. Türk devletinin işgaline karşı savaşan HPG gerillaları, Şêladizê ruhu ile işgalcilere direneceklerini belirtti.

Güney Kürdistan'ın işgal etmek isteyen Tük devleti ile HPG gerillaları arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. Türk devletine karşı halkla birlikte direndiklerini belirten gerillalar, işgale karşı nasıl direndiklerini ANF'ye anlattı. Güney Kürdistan'dan gerilla saflarına katılan Dersim Sakine, düşmanın amacının ne olduğunu halkın iyi görmesi gerektiğini belirterek, "Halkımız düşmanın kiminle savaştığını iyi bilmeli. Türk devleti 'Özgürlük Hareketi'ni bitirmek' amacıyla Güney'de savaş başlattı. Bunların amacı Kürtleri yok etmek. Halkın işgalcilerin gerçekliğini iyi görmesi ve bu durumu kabul etmemesi gerekir.

Bu saldırılar sadece PKK'ye karşı yapılmıyor, tüm Kürt halkına saldırıyorlar. Kürtlerin kendi toprağında mülteci gibi yaşamaları için her gün Kürdistan topraklarını bombalıyorlar. Türk devletinin bombardımanı sonucu kadı, çocuk ve siviller hayatını kaybediyor. Bölge halkını katledip, 'Biz PKK'nin üslerini bombaladık' diyorlar. Türk devleti bu politikalarla kendini kandırıyor. PKK adı altında halka saldırıyorlar. Ama Kürt halkı şunu çok iyi bilsin bizler, Kürdistan halkı ve toprağı için savaşıyoruz. Güney halkımız Şêladîzê ruhu ile işgalcilere karşı ayaklanmalı. Halk ve gerilla birbirini tamamlamalı. Kürt gençlerinin de bu işgale karşı yönünü dağlara çevirmesi ve toprağını savunması gerekiyor" diye konuştu.

AMAÇ GÜNEY TOPRAĞINI İŞGAL ETMEK

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgalinin gün geçtikçe daha da arttığını söyleyen HPG gerillası Helo Helmet ise şunları belirtti: "İşgalin önünü almak için her Kürt genci gibi toprağımıza sahip çıkmalı ve işgale karşı direnmeliyiz. Düşman PKK'yi bitirme bahanesi ile Güney Kürdistan toprağını daha fazla işgal etmek istiyor. Şüphesiz her Kürt genci bu işgale karşı bir cevap olmalı. Güney halkı Şêladîzê ruhu ile işgale karşı baş kaldırmalıdır. İşgalciler Kürtlerin var olduğunu ve hiç bir zaman tükenmeyeceklerini bilmelidir. Kürdistan'ın toprağını ve doğasını bombalayarak talan etmek istiyorlar. Gerillalar olarak sonuna kadar halkımızı ve toprağımızı savunacağız."