HPG gerillası Devrim Kavak Solothurn’da anıldı

HPG gerillası Devrim Kavak için İsviçre’nin Solothurn şehrinde bir anma etkinliği düzenlendi.

Türk devletinin 2019 yılında Medya Savunma Alanları’na işgal saldırıları sonucunda şehit düşen HPG gerillası Devrim Kavak (Şoreş Amed) için Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) öncülüğünde bir anma düzenlendi.

Anmanın yapıldığı salona Devrim Kavak, Kürt Özgürlük Hareketinde uzun yıllar mücadele veren babası Cemal Kavak ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları asıldı.

Anmaya Kavak’ın aile bireyleri, KCK Yürütme Konseyi Üyesi  Zübeyir Aydar ve başta İsviçre olmak üzere Avrupa’nın birçok merkezinden Kürdistanlılar katıldı. Anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmada aile adına konuşan Devrim Kavak’ın kardeşi Azad Kavak abisi ile bir yoldaşlık ilişkisinin olduğunu dile getirerek abisinin sistemin planları ve saldırılarına karşı Devrim’in büyük emek verdiğini kaydetti.

Devrim’in kendisini zindanda sınırlı tutmak istediğini ifade eden Kavak, Devrim’in ailesi ile yaptığı görüşmede bir gün mutlaka zindandan çıkacağını söylediğini anlattı.

Devrim’in Sur direnişine katılmak istediğini de söyleyen Kavak, babası Cemal Kavak’ın kendilerini mücadeleye bağlı bir şekilde yetiştirdiğini dile getirdi.

Kavak’ın konuşmasından sonra kitle sık sık “Şehit Namirin” sloganları attı. Daha sonra Kürt siyasetçi Adil Botan, Zozan ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi  Zübeyir Aydar birer konuşma yaptı.

Adil Botan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çizgisinde sonsuzluğa ilerleyen binlerce kahramanın olduğunu dile getirdi.

Devrim Kavak’ın tüm PKK öncülerinden bir parça taşıdığını kaydeden Botan, “Devrim yeni dönemin PKK militanıdır. Çok derin izler bırakmıştır. Büyük bir mücadelesi var” dedi

Zozan Serhad, Kavak ailesinin Kürt Özgürlük Mücadelesi’de büyük bir direniş gösterdiğine dikkat çekerken,  Devrim’in zindanları asla kabul etmediğini belirtti.

Türk devletinin işgal saldırılarını da hatırlatan Zozan Serhad, Devrim gibi gerillaların, bu saldırıları ve ihanet çizgisini boşa çıkaracağını vurguladı.

Zübeyir Aydar, şehitlerin anmasında konuşmanın çok zor olduğunu ifade ederek başta Kavak ailesi olmak üzere tüm Kürt halkına baş sağlığı diledi.

Türk devletinin kapsamlı saldırılara hazırlık yaptığına işaret eden Aydar şunları dile getirdi: “Herkesin bu gerçekliğe göre hareket etmesi gerekir. Elimize ulaşan bilgiler var. Türk devleti ve KDP’nin Irak’taki seçim sonrasında PKK gerillalarına saldıracağı yönünde inandırıcı kaynaklardan bilgi aldık. Biz gerçekleri halkımızdan saklamak istemiyoruz. KDP’nin bu pozisyonda olmasını istemezdik. Bu gerçekleri ifade ederken elbette zorlanıyoruz. Ama KDP daha öncede Türk devletinin saldırılarına öncülük etti. KDP düşmana yardım etmeseydi bugün çok farklı bir yerde olabilirdik.”

Konuşmalardan sonra Devrim Kavak için hazırlanan sinevizyon gösterildi.