HPG: Gever’de 7 işgalci cezalandırıldı, Şemzînan’da 3 mevzi imha

HPG/YJA Star gerillaları, Gever’de operasyona çıkan Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde biri rütbeli 7 işgalciyi cezalandırdı. Şemzînan’da da 3 mevzi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarının ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

GEVER

“13 Eylül günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Esendere beldesinde bulunan Kelê, Nebar, Xurakana Jêr ve Xurakana Jor köylerinde geniş kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Operasyon sırasında güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Alanda ilerlemek isteyen işgalcilere müdahale eden güçlerimiz operasyon birliklerini hedefleyen etkili eylemler düzenlemişlerdir. Bu eylemlerde biri rütbeli olmak üzere toplam 7 işgalci cezalandırılmış ve çok sayıda işgalci de yaralanmıştır.

Devam eden operasyon sırasında işgalcilere ağır darbeler vuran Welat ve Nidal yoldaşlarımız son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehit düşmüşlerdir. Şehit düşen yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ŞEMZÎNAN

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Eylül günü saat 05.10’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Rubarok alanında bulunan Benê Boğazı’nda konumlanan işgalci TC ordusuna karşı bir eylem düzenlemişlerdir. 2 ayrı koldan hedeflenen düşman mevzileri etkili bir şekilde vurulmuştur. Düzenlenen eylemde 3 düşman mevzisi imha edilmiş, cezalandırılan ve yaralanan düşman sayısı tespit edilememiştir. Gerçekleştirilen eylemin ardından işgalci TC ordusu alanı havan ve obüslerle bombalamıştır.

QILEBAN

9 Eylül günü işgalci TC ordusu Şırnak'ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Kela Memê alanında bulunan Deriyê Qaçê, Çemê Xeçkê, Gundê Sîran, Gundê Mehrê ve Gundê Hozê alanlarında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Alanda arama-tarama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusu 12 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

12 Eylül günü saat 10.00'da savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Benê alanını bombalamıştır.

14 Eylül günü saat 16.20’de savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Çemço alanını bombalamıştır. Bombardıman sonucunda arazide çıkan yangın devam etmektedir.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”