HPG, hava saldırılarında şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Nisan ayında gerilla alanlarına yönelik hava saldırılarında hayatını kaybeden Avzem Cihan Munzur ve Kürdistan Delil isimli gerillaları andı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, 8 Nisan günü Medya Savunma Alanları’na Türk işgal güçleri tarafından düzenlenen hava saldırılarında iki kadın gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM şunları belirtti: “2019 yılında Kürdistan’daki işgal savaşını hızlandıran AKP-MHP faşist iktidarı Kürdistan gerillasının tarihi direnişi ile karşılaşmıştır. Kürdistan gerillasının işgal harekatlarına karşı gösterdiği kahramanca direniş her defasında TC faşizmi için bir yenilgiye dönüşmüştür. Kürdistan’ın dört bir yanında ortaya çıkan Apocu fedai direniş ruhu düşmana tarihi darbeler vurarak, faşizmin işgal planlarını bertaraf etmiştir.

AKP-MHP faşizmine karşı yürütülen bu tarihi direnişin mimarları hiç şüphesiz kahraman şehitlerimiz olmaktadır. Düşmanın faşizmine karşı verilen bu bedellerden biri de 8 Nisan günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda şehadete ulaşan Avzem Cihan Munzur ve Kürdistan Delil yoldaşlarımız olmuştur.”

Hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Avzem Cihan Munzur
Adı Soyadı: Ezgi Torun
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Gülcan – Şahin 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Nisan 2019 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Kürdistan Delil
Adı Soyadı: Güllü Akdoğan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Besna - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Nisan 2019 / Medya

Açıklamada her iki gerillanın mücadele yaşamına ilişkin de bilgilere yer verildi ve başsağlığı dilendi: “Avzem Cihan Munzur yoldaşımız, Dersim’de dünyaya gelmiştir. Sistemin Dersim toplumunu asimile etme, soykırıma uğratıp imha etme temelindeki kirli politikalarına karşı kendi toplumsal değerlerini koruyan bir ortamda büyüyen Avzem yoldaşımız, düşman gerçekliğini yakından tanımıştır. Dersim’in asi direngen toplumsal ortamında büyüyen Avzem yoldaş, erken yaşlardan itibaren Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne ilgi duymaya başlatmıştır. Düşmanın tüm baskılarına ve tehditlerine rağmen gençlik ve toplumsal çalışmalarda uzun bir süre aktif mücadele yürüten Avzem yoldaş, 2013 yılında Dersim dağlarından gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına özlü kişiliği ile katılan Avzem arkadaş, düşmana olan büyük öfkesi ile kısa bir süre içerisinde yetkin bir gerilla olmuştur. Arkadaş çevresinde çok sevilen Avzem yoldaş, fedakarlığı ve emekçiliği ile biz yoldaşlarına örnek bir militan olmayı başarmıştır. Dersim’in isyan geleneğini yüreğinde taşıyan Avzem yoldaş, işgalci TC devletine karşı ne pahasına olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğini gösteren kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Kürdistan yoldaşımız, 1992 yılında Hakkari’de yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. 2012 yılında Kürt halkına karşı başlatılan işgal saldırılarına cevap olmak için mücadele saflarındaki yerini alan Kürdistan yoldaş, kısa bir süre içerisinde yetkin bir gerilla olmuştur. Bulunduğu tüm alanlarda dinamik ruhu ve heyecanı ile mücadeleye aktif katılan Kürdistan yoldaş, üzerine düşen dönem görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Çevresindeki yoldaşlara duruşu ve emekçiliği ile güç veren Kürdistan yoldaş, özgürlük tutkusu ile Kürdistan dağlarında düşmana karşı kahramanca savaşan yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Yaşadığımız şahadetlerden dolayı başta Torun ve Akdoğan ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan halkımızı özgürlüğüne kavuşturana kadar faşizmle mücadele etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.”