ILPS 'Kürdistan ile Küresel Dayanışma Ayı' düzenliyor

Dünya genelinde birçok anti-emperyalist ve demokratik hareketi bünyesinde barındıran ILPS, Kasım ayında Filipinler’de ‘Kürdistan’la Küresel Dayanışma Ayı’ adıyla çok sayıda etkinlik organize edecek. 

Halkların Uluslararası Mücadele Birliği (ILPS) tarafından yapılan açıklamada, “İzolasyona, faşizme ve İşgale son! Öcalan’a Özgürlük! Kürdistan’a Özgürlük!” sloganıyla geniş kapsamlı bir etkinlik ayı planlandığı duyuruldu.

1 Kasım’da başlayacak ve “Kürdistan’la Küresel Dayanışma Ayı” adıyla düzenlenecek etkinlikler kapsamında birçok online veya fiziki katılımlı aktiviteye yer verilecek.

Bunlar arasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, Rojava’daki Türk işgali, Kürt Kadın Hareketi, Avrupa’da Kürt Özgürlük Hareketi’yle dayanışma gibi birçok konuda online seminerler de bulunuyor.

1 Kasım’da Dünya Kobanê Günü kapsamında Öcalan’a Özgürlük ve Kürdistan’a Özgürlük gibi temaların işleneceği etkinlikler kapsamında kültürel programlara da yer verilecek.

TÜM BİLEŞENLERE KATILIM ÇAĞRISI

Programa ilişkin açıklamada, ILPS bünyesindeki onlarca ülkeden parti ve hareketin Küresel Kürdistan’la Dayanışma Ayı kapsamında düzenlenecek seminerlerin yanı sıra online veya fiziki katılımlı protesto eylemlerine destek vermesi de isteniyor.

Ayrıca tüm bileşenlerin Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için imza toplayarak yetkili kuruluşlara göndermesi istenen açıklamada, Kürdistan’la dayanışma için online video mesajlarının yayınlaması çağrısı da yapıldı.

Küresel Kürdistan’la Dayanışma Ayı programı için yapılan açıklamada, Türk devletinin Kürdistan’daki faşist baskıları ve işgaline karşı ILPS’nin militanca dayanışma içinde olacağı vurgulandı.

Kürt Halk Önderi’nin derhal özgürlüğüne kavuşması çağrısı yapılan açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye’deki Kürt ve Arap yerleşimlerindeki işgalin de derhal sonlandırılması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, Küresel Kürdistan’la Dayanışma Ayı kapsamındaki seminer ve toplantıların esas tartışma konularının da işgalin yanı sıra emperyalist güçlerin bundaki rolüne ağırlık verileceği de belirtildi.