ILPS ve ICOR'dan Barzani ve KDP'ye çağrı!

ILPS Onursal Başkanı José Maria Sison ile ICOR Ana Koordinatörü Monika Gärtner-Engel, KDP ve Genel Başkanı Mesut Barzani'ye bir mektup gönderdi.

Halkların Uluslararası Mücadele Birliği Onursal Başkanı Sison ve Devrimci Parti ve Örgütlerin Uluslararası Koordinasyonu Ana Koordinatörü Gärtner-Engel, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani ve KDP Merkez Komitesi‘ne mektup yazdı.

Mektupta, Güney Kürdistan'da PKK'ye yönelik saldırıların derhal durdurulması istendi.

Kürt halkının ulusal ve toplumsal mücadelesi için dünya çapında bir dayanışma örgütleyeceklerini belirten Sison ve Gärtner-Engel, şunları yazdı:

"Sayın Barzani,

Değerli Merkez Komite üyeleri,

Uluslararası devrimci, işçi ve halk hareketinin öncü temsilcileri olarak, yönettiğiniz Peşmerge'nin Kürt kurtuluş hareketinin güçlerine ve Êzidî öz savunma güçlerine karşı Türk ordusuyla ortak hareket etmesini şiddetle protesto ediyoruz. Yaptıklarınızla bir Kürt iç savaşını kışkırtıyorsunuz ve aynı zamanda Türk hükümetinin bu bölgeleri, özellikle Kerkük çevresindeki petrol yataklarını ilhak etme planlarının önünü açıyorsunuz.

Böylelikle faşist Türk devletinin Kürt kurtuluş hareketine karşı bir işgal savaşı hazırlanıyor.

2014 yılında faşist "İslam Devleti"ne (DAİŞ) karşı Êzidîleri ve dolayısıyla tüm Güney Kürdistan'ı büyük fedakarlıklar pahasına savunanlar öncelikle gerilla güçleriydi, HPG ve YPG'nin yanı sıra HPŞ ve YBS savaşçılardı.

Uluslararası devrimci, işçi ve halk hareketi, Kürt halkının ulusal ve toplumsal kurtuluş mücadelesinin yanında dimdik duruyor. Bunun için dünya çapında bir dayanışma örgütleyeceğiz.

Kürt kurtuluş hareketi için belirleyici nitelikte olan bu gelişimlere son vermeye çağırıyoruz:

Güney Kürdistan'da PKK güçlerine yönelik saldırıları derhal durdurun!

Gerilla güçlerinin bulunduğu alanlardan ve Batı Kürdistan (Rojava) sınır bölgesinden Peşmerge birliklerini derhal geri çekin.

Türk ordusuyla işbirliğinizi, özellikle de gerilla güçlerinin mevkileri hakkındaki bilgileri ifşa etmeyi derhal bırakın.

Türk hükümetini askerlerini derhal geri çekmeye ve Batı ve Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarını durdurmaya çağırıyoruz.

Tüm emperyalistleri, Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkına saygı göstermeye ve askerlerini geri çekmeye çağırıyoruz."