Kartal: Kürtlerin ulusal birliği zorunlu

İsveç'in Helsingborg ilinde düzenlenen bir halk toplantısında konuşan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Kürdistan'a yönelik tehditlerin büyüklüğüne dikkat çekerek Kürtlerin ulusal birliklerini gerçekleştirmelerinin zorunlu olduğunu söyledi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde Pazar günü düzenlenen halk toplantısı devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırıları, Güney Kürdistan'da başlayan ve yaygınlaşan Türk devletini boykot eylemleri, KNK ile Kürt aydın ve sanatçılarının ulusal birliğin sağlanması için başlattıkları girişimler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarının bir partiye ve Kürdistan'ın bir parçasına yönelik bir konsept olmadığının altını çizen Kartal, Türk devletinin Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürtlerin kazanımlarını yok etmek istediğini söyledi.

Kartal, Türk devletinin bu konseptini kavrayan aydın, sanatçı ve siyasi partilerin ulusal birliğin gerçekleştirilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini belirtirken, kongresini yeni gerçekleştiren KNK'nin bu temelde kapsamlı çalışmalar yaptığına dikkat çekti.

Kartal, tüm Kürt partileri ve sivil toplum örgütlerinin birliğin gelişmesine katkıda bulunmalarının “zorunlu ve kaçınılmaz bir görev olduğuna” vurgu yaptı.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırıları ve katliamlarını da hatırlatan Kartal, Kürt sorununun uluslararası bir boyut kazanarak dünya kamuoyunun gündemine geldiğine şu ifadelerle dikkat çekti:

“İşgalin başlamasından sonra Kürt halkı ve dostları, tüm dünyada Rojava'yı sahiplenme eylemleri yaparak Kürt halkına yönelik ikinci bir komployu belirli ölçülerde deşifre ederek kamuoyunun gündemine getirdiler. Günümüzde Kürt özgürlük mücadelesinin tüm Kürdistan'ı kapsayacak bir şekilde geliştirilmesi gerçeği tüm çıplaklığıyla görülüyor.”

Kartal, mücadelenin dört parçada daha da güçlenmesi için Kürtlerin ulusal birliklerinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Tüm parti, örgüt, aydın ve sanatçılara ulusal birliğin gerçekleşmesi için somut girişimlerde bulunmaları çağrısını yapan Kartal, ulusal birlik temelinde işgalci ve sömürgeci devletlere karşı çıkarılacak ortak sesin daha güçlü olacağını ve dünya kamuoyunu daha fazla etkileyeceğini ifade etti.