Kasım Engin, Stuttgart’ta anıldı

İşgalci Türk devletinin 27 Mayıs’ta Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit olan PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul), Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin, Almanya’nın Stuttgart kentinde anıldı. Saygı duruşu ve “şehit namirin” sloganlarıyla başlayan anmada bir konuşma yapan Kürt siyasetçi İmam Canpolat,

“Büyük komutan Kasım Engin, Zilan, Mam Zeki, Mahir Atakan ve Kobanê’de şehit düşen 3 kadın arkadaşın şahsında bütün şehit düşenleri saygıyla anıyoruz. Önderliğimiz bu harekete ‘şehitler partisi’ dedi. Bu şehitler bizim yolumuzu aydınlatarak zafer yolunu gösteriyor. Kasım Engin sadece bir komutan değil özgürlük hareketinin ideolojisinin temsiliydi. Kasım Engin ‘Ölsek bile sömürgecilerin korkusu olacağız’ demişti. Bugün mezarlıklarımıza yapılan saldırılar tam da bunu ispatlıyor.

3 aydır kesintisiz bir şekilde Haftenin’e hem havadan hem karadan bir saldırı var. Ancak Türkiye burada çok ciddi kayıplar vermiştir. Tüm halkımızı şehitlerin anısına bağlı kalarak mücadeleyi yükseltmeye davet ediyorum” dedi.

MLKP adına yapılan konuşmada şunlar belirtildi: “Kürdistan’ın özgürlüğü ve Birleşik Devrim hareketi için değerli bir komutanızdır ve ona özgürlük sözümüz var.”

FCK adına bir konuşma yapan eşbaşkan Sait Öztürk; “Şehitlerimiz Kürdistan ve halkı için canlarını ortaya koydular. Bugün Kürdistan topraklarında çok büyük bir savaş var. Bu savaşın içinde ihanetlerde var. Bu savaşa ve ihanete karşı Avrupa’da yaşayan halklar olarak mücadeleyi yükselteceğiz ve her an alanlarda olacağız” dedi.

TKP/ML’nin anmaya gönderdiği mesajda ise şunlar dile geldi: “Kasım Engin heval şahsında on binlerce PKK şehidini ve son dönem yılgınlığına ve kaçkınlığa meydan okuyan TİKKO şehidi Hasan Ataş yoldaşı ve MLKP şehidi Sinan Güneş arkadaşı da bu vesileyle selamlıyor ve kavgalarını yükseltme sözü veriyoruz.”

TCŞ ve CJA yapılan açıklamada “Kasım Engin ve Zilan yoldaş şahsında PKK’nin de dediği gibi genç başladık genç bitireceğiz” denildi.

Anmada Kasım Engin ve Zeynep Kınacı (Zilan) için ayrı ayı sinevizyon gösterimi yapıldı. Anmada sık sık, “Şehit namirin” sloganları atıldı.