KCDK-E: 21. Mazlum Doğan Festivali’ne güçlü katılalım

KCDK-E, 14 Temmuz’da düzenlenecek 21. Mazlum Doğan Festivali’ne katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, şunları belirtti: “AKP-MHP faşist blokunun demokrasi ve Kürt düşmanı politikalarının daha da pervasızlaştığı bu süreçte, düzenlenen Mazlum Doğan Festivali’ni katılım ve coşkuyu üst boyuta çıkararak ‘Seri Hilde’ şiarı ile direnişini büyüterek karşılık verelim.

Diktatör Erdoğan Kürt karşıtı kirli savaş politikasını kuzey Kürdistan, Rojava ve Güney Kürdistan’da daha da pervasız hale getirmektedir. Rebêr Apo üzerindeki tecrit ve izolasyonu eşi benzeri görülmemiş biçimde derinleştirilirken, Kürdistan halkının tüm kazanımlarına kirli savaş yöntemleri ile saldırmaktadır. Kürdistan halkının ve özgürlük mücadelesi karşısında zorlanan sömürgeci Türk devleti topyekûn savaş konseptiyle sonuç almak istemektedir.

Devletin bu katliamcı politikalarını topyekûn direnişle boşa çıkaralım. Bu tarihi süreçte her zamandan çok birliği ve örgütlülüğü güçlendirerek yüksek moral ve motivasyonla mücadeleyi yükseltmeliyiz.

Böylesi bir dönemde Ciwanên Azad’ın ‘Li diji faşizme Serî Hilde Serokatî azad bike’ şiarı ile düzenlediği 21. Mazlum Doğan Festivali 14 Temmuz’da yapılacaktır. Bu tarihi süreç her birimize bu festivale katılmayı ve direnişi ortaklaştırmaya önümüze temel görev olarak koymaktadır. Tıpkı Mazlum Doğan’ın 12 Eylül faşizminin karanlığında destansı direnişi ile sömürgeciliği yenilgiye uğrattığı gibi bizler de bu festivale katılarak ortak mücadeleyi yükseltelim.

KCDK-E olarak Ciwanên Azad’ın 14 Temmuz’da düzenleneceği 21. Mazlum Doğan Festivali’ne tüm meclislerimize ve çalışanlarımıza çağrımız bu festival için yoğun bir caba ve emekle herkesi katma ve seferber olmak için çalışmalıdır. Yine tüm halkımıza, devrimci ve demokratlara çağrımız Mazlum Doğan Festivali’ne katılmasıdır.”