KCDK-E, 5 Aralık'ta Şengal için eyleme çağırdı

KCDK-E, 5 Aralık'ta Şengal'i sahiplenme eylemlerine güçlü katılım çağrısı yaptı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Özellikle Türk devletinin eliyle geliştirilen ve çeşitli güçlerin de destek verdiği Bağdat ve Hewlêr anlaşmasına karşı başta Şengal halkı olmak üzere, Kürdistan'ın tüm parçaları ve dünyada tepkiler artarak devam ediyor" denildi.

'TEPKİLER GERİ ADIM ATTIRIYOR'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Günlerdir süren Şengal’i sahiplenme, işgale karşı Şengal’in statüye kavuşturulması ve korunması mücadelesi kadın, çocuk, yaşlı tüm toplum kesimleri tarafından devam etmektedir.

İşgalin bir parçası olarak düşünülen ve Irak hükümetinin hayata geçirmek istediği Êzidî Asayiş Merkezlerini kapatma planı yoğun tepkiler ve halkın sokağa dökülen öfkesi sebebiyle hayata geçirilememiş olsa da tehlike sürmektedir.

Şengal halkını birlik ruhuyla Şengal’i sahiplenmeye çağıran Şengal Demokratik Özerk Meclisi, halkı kararlı tutumunu sürdürmeye çağırdı.

Halkın gösterdiği kararlı direniş sayesinde geri adım atmak zorunda kalan Irak hükümeti, KDP güçleriyle birlikte bölgede yaptığı yığınakları geri çekmemiştir. Faşist Türk devletinin koordinesiyle sürdürülen işgal planı ve tehditleri devam etmektedir. Êzidîlerin kendi kendilerini yönetme ve bir statüye kavuşturulması sağlanmadığı sürece tehlike varlığını sürdürmeye devam etmektedir.

Şengal halkı günlerdir eylemlerine kararlıca devam ederek, işgal ve tehditler son buluncaya kadar direnişlerini devam ettireceklerini ifade etmektedir.

'HER KÜRDİSTANLI VE ONURLU İNSANIN GÖREVİ...'

Bağdat ve Hewlêr’in Şengal anlaşması üzerinden sürdürdüğü bu kirli politika kabul edilemezdir. Kalıcı çözüm Şengal halkımızın ve yönetimin iradesini tanımaktır. Şengal halkının direnişini sahiplenmek her Kürdistanlı ve onurlu insanın görevidir.

Faşist Türk devletinin koordinesinde yürütülen bu kirli politikalarla yeni bir katliamın önü açılmak istenmektedir. Bağdat ve Hewlêr’in Şengal ve çevresine yaptığı askeri yığınak sürmektedir."

'HER YER ŞENGAL, HER YER DİRENİŞ!'

KCDK-E, halka da şu çağrıyı yaptı:

"İlk günden itibaren yetersiz de olsa Avrupa ve dünyanın birçok merkezinde Şengal için gösterilen duyarlılık büyütülerek sürekli hale getirilmelidir.

Halkımızı ve dostlarımızı, 5 Aralık'ta Avrupa, Kanada, Avustralya ve dünyanın her tarafında 'Her yer Şengal, her yer direniş' diyerek Şengal'deki işgale ve soykırıma karşı eylem yapmaya ve Şengal'i sahiplenmeye çağırıyoruz."