KCDK-E, Çarşema Sor Bayramını kutladı

Çarşema Sor Bayramını kutlayan KCDK-E, "İşgalci saldırılara karşı başta Şengal olmak üzere tüm Kürdistan'ı savunmak temel görevimizdir" dedi.

KCDK-E, yazılı açıklama yaparak, Çarşema Sor Bayramını kutladı.

Açıklamada, "Ortadoğu coğrafyasında tarih boyunca farklı halk ve inançların birçok kutsal bayramı olmuştur. Bunlardan biri de Êzidî Kürt toplumunun kutsal bayramı Çarşema Sor’dur" denilerek, şunlar kaydedildi:

'ÊZİDÎ HALKINA SOYKIRIM DAYATILMAKTADIR'

"Nisan ayının 18’inden sonraki ilk çarşamba günü kutlanan, doğanın canlanışı, yeni bir yılda güzel günlerin habercisi olan Çarşema Sor Bayramı savaşların, katliamların yerine barış ve kardeşliğin sağlandığı bir gündür.

Yaşamı temsil eden yeşil, kırmızı ve sarı renklerle örülen ipler Çarşema Sor inancına göre bu renkler barışı ve yaşamı temsil etmektedir. Sağlık, barış ve bereket getirdiğine inanılır. Çarşema Sor'da kan akıtılması günahtır, asla can alınmaz.

Êzidî toplumumuz zorlu bir süreçten geçmektedir. Türkiye-KDP ve Irak iş birliği ile soykırım dayatılmaktadır. İçinden geçtiğimiz şu günlerde Êzidî toplumuna dönük imha ve ihanet saldırıları sürmektedir.

Kürt halkına karşı başlatılan imha ve ihanet konsepti yeryüzünün en eski tarihi geleneklerini taşıyan Êzidî toplumunun soykırıma uğratılması emellerini de kapsamakta ve uluslararası güçler bu soykırıma sessiz kalmaktadırlar.

KCDK-E olarak, Ortadoğu’nun en kadim toplumlarından olan Êzidî Kürt toplumunun inançlarını özgürce yaşayabilecekleri, kendi kimliklerini ve bayramlarını özgürce yaşayacak günler temenni ediyoruz.

Soykırımcı Türk devleti tarafından başlatılan işgal, imha saldırısı ve KDP’nin sağladığı ihanetçi iş birliğine karşı başta Şengal olmak üzere tüm Kürdistan'ı savunmak temel görevimizdir.

Özgür Kürdistan’da, Şengal’in statüye kavuştuğu günlerde sevinç ve barış dolu günlerle Çarşema Sor'un kutlanmasını temenni ediyoruz.

Başta Êzidî halkı olmak üzere tüm insanlığa kutlu olsun."