KCDK-E’den Şengal için uzun yürüyüşe katılım çağrısı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Şengal’in statüsünün tanınması ve güvenceye alınması talebiyle Almanya’da yapılacak uzun yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E yaptığı yazılı açıklamada, Êzidîlere karşı Şengal’de yeni katliamların önüne için Şengal’in statüsünün tanınması gerektiğini kaydetti.

Açıklamaya göre Şengal’i sahiplenmek için 17-18 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın Celle kentinden Hanover’e kadar yürüyüş gerçekleşecek. KCDK-E, uzun yürüyüşe geniş katılım sağlanması çağrısında bulundu.

KCDK-E’nin açıklaması şöyle:

“DAİŞ çeteleri ile katliamlar yapıp Şengal’i boşaltmak isteyen Türk devleti, Ezidi halkımız ve Kürdistan halkının savunma güçleri gerilla, YPG ve YPJ`nin savunmaları karşısında amacına ulaşamadı. Farklı inançlara, halklara demokrasi ve kadın özgülük düşman Türk devleti çetelerle yaptırdığı saldırılarda Şengal’de amacına ulaşmayınca işgalci ordusuyla askeri operasyon ve katliam saldırılarına yönelerek sonuç almak istemektedir.

Gerek bölge ülkelerinin gerekse de Avrupa ve dünyanın sessizliği Türk devletinin Şengal, Basur ve Rojava saldırılarının önünü açmaktadır.

DAİŞ’in çetelerinin Şengal’de gerçekleştirdiği katliamlar sonrası açıklama yapan Avrupa ülkeleri, Avrupa Parlamentosu, BM ve Avrupa Konseyi aldıkları kararları hayata geçirmedikleri gibi sessizlikleri ile de sömürgeci Türk devletinin saldırılarına cesaret vermektedir.

Şengal’de yeni katliamların önüne geçmek ancak Sengal’in statüsünün tanınması ve garantine altına alınması ile olacaktır.

Êzidî Kürtlerin ulusal ve inançsal kutsallarını hedefleyen soykırımcı Türk devleti, Êzidxan’ı boşaltarak bölgenin demografik yapısını değiştirmek istemektedir. Bir tarihin, bir medeniyetin katledilmesini ve yok edilmesinin önüne geçmek için uluslararası kamuoyu ve tarihi sorumlulukları olan uluslararası güçlerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir.

Tüm bunları dile getirmek, Türkiye’nin Şengal’e saldırı ve katliamların önüne geçmek Şengal’in statüye kavuşması için MŞD`nin (Meclîsa Şengal a Derveyî Welat) öncülüğünde 17-18 Temmuz’da Celle’den Hannover’e kadar uzun yürüyüş yapılacaktır.

Şengal’i sahiplenmek Kürdistan’ı sahiplenmektir. Şengal’i sahiplenmek insanlığı ve tarihi sahiplenmek demektir.

Vicdan, ahlak sahibi her Kürdistanlı, ulusal ve inançlar değerlerini korumak için direnişi geliştirmek ve kendini sorumlu görerek bu yürüyüşle dış ve iç kamuoyunu harekete geçirmek tarihi bir görev ve sorumlulukla bu yürüyüşe yaklaşmalı ve katılmalıdır.

Şengal ve Êzidî halkı için büyük bir adım niteliği taşıyacak bu yürüyüşün hedefine ulaşması için tüm halkımızı ve insanlığı aktif sahiplenmeye ve kitlesel katılım sağlamaya çağırıyoruz.

KCDK-E olarak başta Ezdi halkımız olmak üzere tüm parça, inanç ve siyasi görüşteki Kürdistanlıları, Türkiyeli , Asuri, Ermeni, Alman dostlarımızı, kadın, çocuk, yaşlı, genç, demokrat , ilerici, aydın herkesi aktif olarak katılmaya çağırıyoruz.”