KCDK-E'den uyarı: AKP Avrupa'da provokasyon peşinde!

KCDK-E, "Türk devleti, Avrupa’da kirli ve provokatif eylemlerle Kürt özgürlük hareketinin kamuoyu nezdinde kazandığı sempatiyi tersine çevirmek için harekete geçmiştir" uyarısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E Başkanlık Divanı, "El Kaide, ÖSO, El Nusra ve DAİŞ gibi çeteleri, Türk devleti başından itibaren desteklemiş; Irak ve Suriye’de muhtemel iktidar değişikliklerinde, bu çeteler eliyle yönetime ortak olma planları yapmıştır. Fakat Kürt özgürlük Hareketi, bu çetelere karşı amansız bir savaş yürütmüş, on binlerce savaşçısını yitirdiği bu savaşta, DAİŞ isimli çeteyi ve onun arkasındaki Türk devletini büyük bir yenilgiye uğratmıştır" dedi.

'KÜRT ÖZGÜRLÜK HAREKETİ DÜNYANIN SEMPATİSİNİ KAZANDI'

Kürt halkının ve Kürt savaşçılarının insanlık düşmanı El Kaide, ÖSO, El Nusra ve DAİŞ faşistlerine karşı yürüttüğü amansız savaşın, Avrupa ve dünya kamuoyunun dikkati çektiğine vurgu yapılan açıklamada, "İnsanlık adına yürütülen bu savaşta Kürt halkına destek gelişmiştir. Kürt özgürlük hareketinin DAİŞ isimli dinci faşistlere karşı yürüttüğü savaş, parlamentoların, siyasi partilerin desteği ile birlikte, başta Avrupa olmak üzere tüm halkların desteğini ve sempatisini kazanmıştır" denildi.

'AKP KÜRTLERE DESTEKTEN RAHATSIZ; HAREKETE GEÇTİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kürt halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi etrafında her geçen gün artan bu ilgi ve destek, DAİŞ’in ortağı ve destekçisi konumundaki Türk devletini rahatsız etmektedir. Türk devleti ve AKP hükümeti, Kürt halkı lehine, uluslararası arenada büyüyen dayanışma ve destekleri engellemek için hukuk ve ahlak dışı yönelimlere girişmektedir. Dünyada ve Avrupa’da büyük bir kuşatma ve tecrit çemberi içinde olan Türk devleti, Avrupa’da kirli ve provokatif eylemlerle Kürt özgürlük hareketinin kamuoyu nezdinde kazandığı sempatiyi tersine çevirmek için harekete geçmiştir.

ÇAĞRI VE UYARI

Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, Türk devleti Avrupa’da elçilik ve konsolosluklarının da içinde yer aldığı ciddi ve tehlikeli provokasyonlar hazırlamaktadır. Başta Avrupa kamuoyu olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşları Türk devletinden kaynaklanan provokasyonlara ve sansasyonel eylemlere karşı tedbirli ve duyarlı olmaya çağırıyoruz."