KCDK-E: Gaspçı zihniyete karşı bu akşam sokağa çıkıyoruz

KCDK-E, HDP'li belediyelerin gasp edilmesine karşı Kürtleri ve muhalifleri, Avrupa, Kanada, Avustralya ve Japonya’da bu akşam sokağa çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, HDP'li Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin, AKP-MHP rejimi tarafından gasp edilmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'YENİLGİNİN RÖVANŞI; HALKA DARBE!'

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:
"Saray diktatörlüğü 31 Mart seçimlerinde aldığı yenilginin rövanşı için Amed, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerini gasp ederek; halkın iradesine darbe yapmıştır.
Türkiye halklarının üzerine karabulut gibi çöken faşist AKP-MHP ittifakı, Kürt halkına ve onun seçilmiş halk iradesine saldırarak sömürge hukukuyla soykırım uyguluyor. 

'SÖMÜRGE HUKUKU!'

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı görevden alarak yerine  sömürge valileri atadı.
Belediyelerin basılarak halk iradesinin gasp edilmesiyle birlikte çok sayıda eve baskın düzenlenmiş, HDP ve DBP’li 450 yakın siyasetçi ile belediye çalışan ve yöneticiyi sömürge hukukuyla gözaltına almıştır.

'HERKES TEPKİSİNİ DERHAL ORTAYA KOYMALI'

Milyonların iradesini sömürge hukukuyla yönelen faşist AKP-MHP ittifakının bu gasp tüm topluma yapılmış bir saldırı olmaktadır. Türkiye’de yaşayan tüm topluma gözdağı olan bu gaspa karşı tüm ilerici, aydın, devrimci, demokrat ve toplumun muhalif kesimlerinin tepkilerini derhal ortaya koymaları gerekmektedir.
Uluslararası kurumlar ve kuruluşlar, Avrupa devletleri bu gasba karşı tepkilerini dile getirerek rollerini oynamalı ve sessizliklerini bozmalıdırlar.

'SAAT 18.00'DE ACİL EYLEME!'

KCDK-E olarak, halk iradesine yapılan bu gaspı kınıyor, Türk devletinin sömürge hukukuyla seçilmişlerin iradesini gasp etmelerine karşı Avrupa, Kanada, Avustralya ve Japonya’da halkımızı acil olarak tepkilerini göstermeye çağırıyoruz.
Avrupa, Kanada, Avustralya ve Japonya’da yaşayan halkımızı, devrimci, demokrat, aydın tüm muhalif kesimleri bu akşam saat 18:00’de eş zamanlı olarak sömürge hukukuyla yapılan gasba karşı acil eyleme çağırıyoruz."