KCDK-E: Milyonlar 'Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan' dedi

Newroz'a katılanları selamlayan KCDK-E, "Özgür önderlik, özgür Kürdistan" şiarıyla meydanlara akan milyonların AKP-MHP faşizmine tarihi bir ders verdiğini belirtti.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Newroz'da direniş ruhuyla meydanları dolduranları selamladı.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E, "Özgür önderlik, özgür Kürdistan şiarıyla meydanlara akan milyonlar AKP-MHP faşizmine tarihi bir ders vererek irade beyanında bulundu" dedi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"2021 Newroz’u 4 parça Kürdistan ve Avrupa’nın her yerinde büyük bir coşku ve adına yakışır bir başkaldırıyla kutlandı. Görkemi, verilen mesajlar ve irade beyanı özgürlük yürüyüşüne bir moral kaynağı oldu.

Faşist diktatör Erdoğan milyonların kararlı duruşu karşısında sonunun geldiğini bir kez daha anladı. Siyasi soykırım operasyonlarıyla milyonların iradesini hiçe sayanlara, AKP-MHP, Ergenekoncular ve tüm ırkçı güruhlara karşı yıkılmaz bir halk iradesi sergilendi.

Önder Apo’nun etrafında kenetlenen milyonlar 'Bijî Serok Apo” sloganlarıyla önderliğinin etrafında bir çember olduklarını haykırdı. Newroz alanları özgürlük mesajlarıyla gürleşti.

Şüphesiz 2021 Newroz’unu bu kadar coşkulu kılan halkımızın bu mücadeleye olan inancı ve emekleridir. Özgürlük yürüyüşüne olan inançları yolumuzu aydınlatıyor. Halkımızın bu fedakâr duruşu ve sahiplenişinden dolayı selamlıyoruz.

'BU İRADE ÖNDER APO'YU ÖZGÜRLEŞTİRECEK'

Bir kez daha görülmüştür ki özgürlük yürüyüşümüz doğru bir yoldadır ve halkla bütünleşerek zafere doğru gidiyor. Halkımızın gösterdiği bu irade faşizmi yıkacak, işgallere son verecek ve Önder Apo’yu özgürleştirecektir.
Bu kararlılık ve moralle tecridi kırarak Rêber Apo’nun özgürleştirilmesi mücadelesini sürdürmek en temel çalışmamız olacaktır.

Reber Apo’nun sağlığı ve yaşamına ilişkin net bilgiler alıncaya kadar sürdüreceğimiz kararlı mücadeleyle fiziki özgürlüğünü talep ederek sonuç alıcı bir mücadele vereceğiz.

Kürt düşmanı AKP-MHP-Ergenekoncu faşist bloka karşı, Newroz’da ortaya konulan iradeyle Rêber Apo’yu sahiplenme mücadelesini büyüterek karşı koymaya çağırıyoruz.

KCDK-E olarak halkımızı Newroz’da gösterdiği irade ve kararlı mücadelesi nedeniyle selamlıyor ve kutluyoruz."