KCDK-E, sel felaketlerine karşı dayanışmaya çağırdı

KCDK-E, sel felaketlerine ilişkin açıklama yaparak, "Halkımızı duyarlı olmaya ve gerekli dayanışmayı göstermeye çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, küresel ısınma, ekolojik dengenin bozulması Avrupa’da süren sel felaketlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Küresel ısınmaya bağlı olarak ekolojik dengesi bozulmayla ortaya çıkan felaketler ardı ardına insanlığın yaşamını tehdit eder hale geliyor.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden covid-19 salgını ve yarattığı sonuçlar dünya üzerindeki yaşam dengesini alt-üst etmiştir. Hem ekonomik ve hem de sosyal olarak insanlık yaşamı kökten sarsılmış, kapitalist modernite tüm iddialarına rağmen salgınla mücadelede yetersiz kalmıştır.

Yine son yıllarda git gide belirginleşen doğanın ve iklimin küresel ısınmaya paralel olarak alt-üst oluşu yeni felaketleri de beraberinde getirmektedir. İnsan hayatını ve geleceği tehdit eder düzeyde olan bu felaketler karşısında hazırlık covid-19’da olduğu gibi yetersizdir.

Almanya, Belçika ve Hollanda’da halen süren sel felaketleri sonucu 120’dEn fazla kişi hayatını kaybetmiş ve yüzlerce insan ise sele kapılarak kaybolmuştur. Can kaybının yanı sıra büyük oranda maddi hasar oluşmuştur. Çoğu bölgelerde insanlar evlerinden zorunlu göç etmek zorunda kalmışlardır.

Canlı yaşamı tehdit eder duruma gelen aşırı hava değişiminin gelecekte iklim krizini derinleştirmesi beklenmektedir.

KCDK-E olarak yaşanan bu sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralananlara acil şifalar ve maddi hasara uğrayanlar geçmiş olsun diyoruz. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve gerekli dayanışmayı göstermeye çağırıyoruz."