KCDK-E: Tek yol direniş

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin işgal tehditleri ve Amerikan güçlerinin sınırdan çekilmesi ardından, Rojava’yı Kobanê ruhu ile sahiplenmeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “Türk devletinin sınır ötesi operasyon ve işgal tehditleri Amerikan güçlerinin sınırdan çekilmesiyle bir üst aşamaya geçmiştir. AKP-MHP faşist ittifakı eliyle Kürt halkına ve bölge halklarına karşı başlatılan bu soykırımcı işgal girişimine karşı halkımızı ve dostlarımızı ayakta olmaya çağırıyoruz” dedi.

“Bölge halkları ve halkımız, tarihi soykırım dolu Türk devletinin katliam ve saldırı tehditti ile karşı karşıyadır” diyen KCDK-E, şöyle devam etti:

“Başını Erdoğan’ın çektiği AKP-MHP, Ergenekon, Perinçek faşist ittifakı, Kürdistan’ı savaş ve soykırımla işgal istemektedir. Bu savaş Kürt halkı ve bölge halklarının tüm kazanımlarını hedeflemektedir. Bu soykırımcı ittifakın içinde DAİŞ ve El Nusra gibi çetelerde yer almaktadır. Kuzey ve Doğu Suriye halklarını boğmak isten bu Kürt karşıtı blok topyekun bir savaş hazırlamaktadır. Tıpkı Efrîn’de olduğu gibi bu tehditle işgal, katliam ve soykırım hedeflenmektedir. Tıpkı Kobanê’de olduğu gibi savaş ve işgal emeli gibi son derece ciddi bir tehdittir. Bu nedenle halkımız diktatör Erdoğan’ın bu tehdidine karşı seferberlik ruhuyla karşılık vererek, soykırımcı emellerini kursağında bırakmalıdır.”

KCDK-E, Asuri-Süryani, Kürt, Ermeni, Keltani, Ezidi, Alevi, Arap tüm halkların “büyük bir saldırı tehdidi altında” olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “Halkımız dünyanın neresinde olursa olsun, toprağını ve onurunu korumak için sefer olmalıdır. Herkesi Kobanê ruhuyla ayağa kalkarak tüm dünyada direniş ve seferberliğe çağırıyoruz. Tek yol direniş, tek yol AKP-MHP faşist ittifakının işgal ve soykırım tehditlerine karşı mücadeledir.

Türk devletinin tehdidine, katliamlarına ve soykırımına göz yuman, işgaline izin veren uluslararası güçlerin tutumunu kınıyoruz. Tüm dünyaya ve insanlığa çağrı yapıyoruz; diktatör Erdoğan’ın ve Türk devletinin bu soykırımcı katliamına izin vermeyin. Dünya kamuoyu ve uluslararası güçlere çağırıyoruz, Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz olmayın ve seyirci kalmayın. AKP-MHP faşist ittifakının katliamına ortak olmayın.

Yine uluslararası kamuoyu ve halklara çağırıyoruz, tıpkı Kobanê’de olduğu gibi Kuzey ve Doğu Suriye halklarını diktatör Erdoğan tehditleri karşısında savunun, insanlığı DAİŞ barbarlığında kurtarmış Kürt halkının yanında olun.

KCDK-E olarak tüm dünyada yaşayan halkımızı, devrimci, demokrat, aydın, muhalif, Kürdistanlılar ve dostlarını Rojava’yı sahiplenmeye işgal ve soykırıma karşı sokaklara, alanlara ve seferber olmaya çağırıyoruz.”