Ken Loach’tan tecride karşı mektup

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleriyle dayanışmak amacıyla, dünyaca tanınmış İngiliz yönetmen Ken Loach açık bir mektup kaleme aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve başta cezaevleri olmak üzere tüm dünyaya yayılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleriyle dayanışmak amacıyla, İngiliz yönetmen Ken Loach açık bir mektup yazdı.

İskoç avukat ve senarist Paul Laverty ve aktivist Sarah Glynn tarafından da imzalanan mektupta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın rolüne ve önemine dikkat çekildi.

Ken Loach kaleme aldığı mektupta şu ifadeleri kullandı: “Bizler, açlık grevi eylemi yapan 7000’den fazla Kürt’ü ve tutuklu Kürt lider Abdullah Öcalan’ın temel insan hakkı çerçevesinde; ailesi ve avukatları tarafından ziyaret edilmesine izin verilmesi taleplerini desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. Birçok insanın temel insan hakları için açlık grevine girmesi; ilkeli, cesaretli ve kolektif bir eylemdir. Bu eylem, uluslararası hukuku uygulamayı reddeden ve Öcalan’ın çektiği vahşi zulmü sonlandırmayan bütün ülkeler için bir utanç konusudur. Öcalan’ın taşıdığı önem sendikal hareket tarafından bilinmektedir. Durham Madenciler Galası, 2018’deki uluslararası kampanyalarını “Öcalan’a Özgürlük” olarak belirledi. Öcalan’ın halk demokrasisi, çok kültürlülük ve kadın hakları konusundaki fikirleri, Kuzey Suriye’nin ağırlıklı Kürt özerk bölgesinde yapılan toplumsal değişikliklerin temelini oluşturuyor. Türkiye’deki Kürtler için sürekli barışçıl ve onurlu bir çözüm çağrısında bulunan Öcalan, Güney Afrika’daki Mandela gibi gelecekteki barış çözümlerinin kilit ismidir. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun siyasi bir tutsağın temel insan haklarının yok sayılması asla kabul edilemez. Bir kez daha siyasi kurumlarımız başarısız olmuş ve uluslararası dayanışmada öncülük halka bırakılmıştır.”