KNK Garê'deki saldırı ardından Kriz Masası kurdu

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Garê'de gerilla noktalarına KDP güçlerinin gönderilmesi ardından acil toplanarak Kriz Masası oluşturdu. KNK tarafları diyaloga çağırdı.

KNK Yürütme Konseyi, Garê'de yaşanan gerilim ardından acil bir toplantı gerçekleştirdi.

KNK tarafından yapılan açıklamada, "KDP'nin Garê'de gerillanon noktalarına yakın yerlere peşmerge göndermesi ardından, başlayan gerilim giderek tırmanıyor. Bugün (4 Kasım) bazı kötü bazı gelişmeler yaşandı" dedi.

Bu durum karşısında "rahatsız ve hassas" olduklarını belirten KNK, şunları ifade etti:

"Durumun ağırlaşmaması, çatışmalara neden olmaması için KNK tarafları, silahlı güçlerini eski yerlerinde tutmaya, birbirine yaklaşan güçlerini eski yerlerine çekmeye ve bu sorunu diyalog yoluyla çözmeye çağırıyor. Ayrıca tüm parti, örgüt, şahsiyet ve Kürdistan halkını da harekete geçmeye ve Kürdistani güçlerin karşı karşıya gelmelerine izin vermemeye çağırıyor."

KNK, bu hasas durum nedeniyle yaptıkları acil toplantıda aldıkları kararları şöyle sıraladı:

1-Durumu adım adım takip etmek ve gerekli tedbirleri almak için bir Kriz Masası kuruldu.

2-Eşbaşkanlık düzeyinde bir heyetin Başûr'a (Güney Kürdistan) giderek ilgili taraflar ve diğer tüm çevrelerle temasa geçmesine karar verildi.

3-Kısa bir zamanda Zoom üzerinde Kürdistani parti ve örgüt üyeleri ile şahsiyetlerin katılacağı geniş bir konferans yapılacak.