KOMAW çalışanı Bavê Hiseyîn, toprağa verildi

Almanya’da yaşayan ve Şehit Aile Komitesi çalışanlarından, şehit babası Ahmed Remo (Bavê Hiseyîn) Delmenhorst kentinde düzenlenen bir tören ile toprağa verildi.

4 Mayıs günü yaşamını yitiren KOMAW çalışanı ve şehit babası Ahmed Remo (Bavê Hiseyîn), Almanya’nın Delmenhorst kentinde toprağa verildi.

Tüm yaşamını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne hizmete adayan ve şehit babası olan Bavê Hiseyîn’i, Kürdistanlılar son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Törende kurumlar adına yapılan konuşmalarda mücadeleye bağlılık ve şehitlere sahip çıkma sözü verildi.

Bavê Hiseyin sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

KON-MED: ÖMRÜNÜ MÜCADELEYE ADADI

Bavê Hiseyîn’in vefatına ilişkin açıklama yapan KON-MED, şunları belirtti: “Bavê Huseyîn yoldaş, ülkede Rojava’da gençliğinden beri ulusal Özgürlük Mücadelesine büyük katkıları oldu. Bir oğlu (Hüseyin) Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit oldu. Almanya'ya gelişinden nefesini verdiği son gününe kadar çeşitli çalışmalarda Avrupa’da bir süre PYD’de aktif yer aldı. Bir dönem Avrupa’daki Şehit ve Mağdur aileleri (KOMAW) kurumunun eşbaşkanlığını üstlendi. En son bu kurumun yönetiminde aktif yer alıyordu. Bavê Huseyîn, yıllardır yorulmadan Hhalkının özgürlüğü için militanca çalışma yürüttü. Ömrünün yarısından fazlasını tam 37 yılını hiç ara vermeden son nefesine kadar onurlu bir şekilde Ülkesi ve halkının hizmetinde oldu.”