KOMAW’dan Kasım Engin’e ilişkin açıklama

27 Mayıs’ta şehit düştüğü bugün açıklanan PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin’e (İsmail Nazlıkul) ilişkin açıklama yapan KOMAW, “Kasım Engin, mücadelesi boyunca hep örnek teşkil eden bir kişiliğe sahipti” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KOMAW şunları belirtti: “Mayıs ayı hem dünya işçi sınıfı hem de Kürdistan Özgürlük Mücadelesi açısında önemli bir yer tutar. Mayıs ayı birlik, mücadele, dayanışma ayı olarak anılmaktadır. Aynı zamanda, bu aya devrimci bir ruh ve bilinç katan, ona ideolojik ve düşünsel maya veren çok önemli devrimci gelişmeler de olmuştur. Bu gelişmelerin, en somut en bilinçli ve en örgütlü hali, Kürdistan ulusal kurtuluş mücadelesinde gerçekleşmiştir. Bu nedenle Kürdistan’daki devrimci mücadele ve yaşanan kahramanlıklar Mayıs ayına çok daha derin anlamlar katmıştır. Hakilerin, Ferhatların, Leyla Qasım’ların, Mehmet Karasungurlar gibi Kürt halkın değerlerinin şahadetleri hem sürece hem de ulusal mücadeleye yön vermiştir.

Bu aya devrimci bir ruh katan, ona ideolojik ve düşünsel maya katan 27 Mayıs’ta şehit düşen, Kasım Engin’i minnetle hürmetle anıyor, başta ailesinin ve Kürt halkının başı sağ olsun diyoruz. Kürt ulusal kurtuluş mücadelesinin şehidi Kasım Engin, mücadelesi boyunca hep örnek teşkil eden bir kişiliğe sahipti. Bilinç düzeyi, fedakarlığı, samimiyeti, devrimci kişiliği ile bu yolla baş koymuş devrimci programla yola çıkmış ve son nefesine kadar bu mücadelenin hayat bulması ve sonuç alması için kavga etmiş çaba sarf etmiştir. Bu kavgada herkese, gençlere, tüm Kürt halkına büyük bir miras bırakmıştır. Önemli olan bu mirasa hep beraber sahip çıkmamızdır. Tekrar büyük değerimizi anıyoruz, verdiğin emeklere, bıraktığın değerlere yoldaşların ve Kürt halkı sahip çıkacaktır. Rahat uyu ey şehit.”