KON-MED eylemlere çağırdı

KON-MED, işgalci, soykırımcı saldırılara karşı düzenlenecek yürüyüş ve eylemlere güçlü katılım sağlamaya çağırdı, "Zafer için direnişi büyütelim. Soykırımı birlik ve isyan engeller" dedi.

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Halkımızı işgalcı TC devletinin saldırılarına karşı yapılacak yürüyüş vb. etkinliklere katılmaya çağırıyoruz" denildi.
AKP-MHP iktidarının tüm Kürdistan'daki işgalci saldırılarına ve siyasi soykırım uygulamalarına dikkat çekilen açıklamada, "Kürdistan'ı ve Kürtleri tarihten silmek istemektedirler" diye kaydedildi.

'SOYKIRIMDAN ANCAK BİRLİK VE İSYAN KURTARIR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Saldırılarına hiç ara vermeyen AKP-MHP faşist rejimi, önceki gün yeni bir saldırı dalgası başlatarak, Amed ve Antep'teki siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kadını düşman politikalarıyla gözaltına aldı.
Kürt halkı her koşulda mücadeleden vazgeçmedi, vazgeçmeyecektir. Bu faşist uygulama ve saldırıların mücadeleyi durduramayacağı açıktır. Bir halkı soykırımdan kurtarmak ancak bir halkın topyekûn birliği, ortak hareket etmesi ve isyanı ile olur. Bu katliam ve soykırım karşısında sessiz kalan ve mücadele etmeyen her kimse, tarih karşısında sorumludur.
Büyük Ölüm Orucu Direnişinin 38’inci yıl dönümünü yaşıyoruz. Tarihi direnişin 39’uncu yılında Kürt tarihinin en büyük ve anlamlı özgürlük eylemi olan 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişini selamlıyoruz. Başta halkımız ve dostlarımız 14 Temmuz Ulusal Onur Günü olarak karşılayacaktır."

2 GÜNLÜK UZUN YÜRÜYÜŞ

KON-MED, 17-18 Temmuz'daki yürüyüşüne dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: "Türk devletinin Şengal’e, Êzidîlere yaptığı katliamcı saldırılarına, barbarlığına, tehdidine sessiz kalmamak için, katliamcı güçlerden bu katliamın hesabını daha güçlü sormak için, özellikle uluslararası güçlere sesimizi duyurmak için, Şengal’i sahiplenmek için, 17-18 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın Celle kentinden Hanover’e kadar 2 günlük uzun yürüyüş gerçekleşecek."

'ZAFER İÇİN GÜÇLÜ KATILIM SAĞLAYALIM'

KON-MED, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı:
"Almanya'nın birçok merkezinde hafta sonu yapılması planlanan yerlerde halkımızın olağanüstü duyarlılığıyla gerçekleştirilecek, öncelikle 17-18 Temmuz'da Celle’den Hannover’e kadar 2 gün sürecek uzun yürüyüş, 14 Temmuz Ulusal Onur Günü, yine kutlanacak Rojava devriminin yıl dönümü vb. eylemlere ulusal ruhla başta halkımız kadın, gençlik olmak üzere tüm halkları, inanç gruplarını, dost devrimci, demokrat, özgürlükçü güçleri direnişi yükseltmeye ve halklarımızın zaferini yaratmak için, güçlü katılmaya çağırıyoruz."