KON-MED'den 1 Kasım Dünya Kobanê Günü çağrısı

KON-MED, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla Almanya'nın bir çok merkezinde 'Rojava Devrimi ortak devrimimizdir, savunması da ortak sorumluluğumuzdur' şiarıyla yapılacak etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Kobanê'nin, özgür ve demokratik mücadelenin simgesi haline geldiğine vurgu yapılan açıklamada, 2014 sonbaharında DAİŞ'e karşı kazanılan zafer hatırlatıldı.

O günden beri Demokratik Özyönetim modelinin yalnızca Suriye'nin kuzeyindeki geniş alanlara yayılmakla kalmadığına değinilen açıklamada, adil bir dünya için tüm demokrasi güçlerine ilham kaynağı olduğu belirtildi.

Rojava Devrimi'nin hala tehlikede olduğuna dikkat çekilen açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

"DAİŞ, Suriye'nin kuzeyinde askeri olarak mağlup edilse bile, faşist ideolojisi yok olmadı. Aksine, özellikle Türkiye'nin işgal ettiği bölgelerde cihatçılar, muhalifleri terörize ederek, savaş suçları işlemeye ve etnik temizlik yapmaya devam ediyor. Türk devleti sadece Suriye'de DAİŞ ideolojisini desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda bölgedeki çok sayıda ülkede savaş kışkırtıcısı olarak da aktif durumda. Libya, Güney Kürdistan ve Dağlık Karabağ'daki askeri saldırganlığın ardından, Türk savaş politikası bir kez daha Suriye'nin kuzeyindeki bölgelere yöneliyor.

İşgalcı Kürt düşmanı Türk devletinin Kürdistan'a saldırısı, aslında topyekün dört parçadaki Kürt ulusunu ve Kürdistan'ı tümden ortadan kaldırma, imha etme, kazanımları yok etmeyi amaçlayan bir konsepttir. AKP-MHP, diğer ulusalcı partileri de dahil edip Türk milli ulusal mutabakat ittifakını kurarak Kürt halkına karşı topyekün bir saldırı gerçekleştirmektedir. Artık Kürt halkının bu saygısızlığa, ahlaksızlığa, düşmanlığa ''Êdî bese" demesinin zamanı gelmiştir."

ROJAVA DÜNYA HALKLARININ ONURUDUR

"4 parçadaki ve Avrupa'daki Kürdistan halkı ulusal bilinçle Rojava işgaline sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır. DAİŞ saldırılarına ve işgaline karşı Kobanê’de gerçekleşen direnişi sahiplendiği gibi bir kez daha Kobanê direniş ruhuyla Rojava halkını ve direnişini de sahiplenmiştir. Ve TC'nin işgal-ilhak politikasını boşa çıkaracaktır. Çünkü Rojava 4 parçadaki Kürdistan, Ortadoğu hatta özgürlükten yana tüm dünya halklarının da onurudur" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Kürdistan özgürlük savaşçılarının direnişi, AKP-MHP’nin soykırım planlarını bozmanın da ötesinde sonuçları da, büyük kazanımları da beraberinde getirecektir. Sömürgeci TC devleti'nin Kürdistan üzerindeki 100 yıllık emperyalist planları da yok edilecektir.

Halkımız, başta Almanya olmak üzere dünyanın 7 kıtasında, 4 parça Kürdistan'dan 1 Kasım Kobanê’nin şanlı direnişinin yıldönümünü ulusal birlik ruhuyla kutlamalıdır. KON-MED olarak, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde 4 parçadaki Kürdistan halkını birleşmeye ve tüm demokrat, sol-sosyalist, devrimci dostlara, "Rojava Devrimi ortak devrimimizdir – savunması da ortak sorumluluğumuzdur" şiarıyla mücadeleyi ortaklaştırmaya çağırıyoruz!

1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nde Almanya’nın birçok merkezinde yapılacak ve dostların da katılacağı kutlama etkinliklerine ulusal yekiti ruhuyla başta halkımız olmak üzere tüm halkları, inanç topluluklarını, devrimci, demokratik, özgürlükçü güçleri katılmaya çağırıyoruz"

1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle Almanya'da etkinliklerin yapılacağı bazı merkezlerin yer ve saatleri şöyle sıralandı:

 

MAİNZ

Tarih: 31.10.2020

Saat: 15:30

Yer: Schillerplatz Mainz

 

FRANKFURT

Tarih: 01.11.2020

Saat: 15:00

Yer: Paulsplatz Frankfurt

 

BERLİN

Tarih:01.11.2020

Saat:14:00

Yer : Hermannplatz Berlin.

 

HANNOVER

Tarih: 01.11.2020

Saat: 14:00

Yer: Steintor Hannover

 

STUTTGART

Tarih: 01.11.2020

Saat: 15:00

Yer Rotebühlplatz Stuttgart

 

HEILBRONN

Tarih: 01.11.2020

Saat: 16:00

Yer: Kranzplatz Heilbronn

 

TÜBINGEN

Tarih: 01.11.2020.

Saat: 17:30

Yer: Holzmarkt Tübingen

 

MÜNİH

Tarih: 02.11.2020

Saat: 16:00

Yer: Karlsplatz (Stachus) Münih