KON-MED: Kürt kadınlarının direnişi ilham kaynağı oldu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin KON-MED tarafından yapılan açıklamada, Kürt kadınlarının cephe cephe verdikleri direnişle dünyadaki tüm kadınlar için ilham kaynağı olduğu belirtildi. 

Almanya'daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, düşmanlıkta sınır tanımayan Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kürdistan'da, işbirlikçi çeteleriyle birlikte tüm dünyanın gözü önünde kadın, çocuk ayrımı gözetmeden Rojava ve bir bütünen Suriye’yi işgal ederek, halklara saldırdığı belirtilen açıklamada, bu saldırılara karşı halkın kahramanca direndiği vurgulandı. 

Rojava'da kahramanca direnen kadın savaşçılara dikkat çeken KON-MED, şunları ifade etti: "Rojava cephelerinde kadın düşmanı çeteleri bozguna uğratarak tarih yazan Kürt Kadınlarının, sömürgeci TC devletine karşı verdiği kahramanca mücadele özgürlüğe olan inancın tutkusudur.

Kürdistan'da Kürt kadınları cephe cephe verdiği direnişle, kadın özgürlük mücadelesinin öncü bayrağını taşıyarak, dünyadaki tüm kadınlar için ilham kaynağı olmuştur. Bu direniş herkesin emeği haline getirilmeli. Dünyanın tüm kadınları Kürdistan kadınlarıyla birlikte olmalı ve 8 Mart ruhunu sokaklara taşıyarak ses vermelidir. Bu ruh ile direnen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anlamını bulacaktır."

Kürt kadınlarının geliştirdikleri öz savunma sistemi ile direnişe öncülük ettiğini belirten KON-MED, şöyle devam etti: "Kadınlar dünyanın her yerinde 'kadın olma' kavramını idrak edememiş bir zihniyetin saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Ancak kadınlar artık daha örgütlü ve bu sistematik saldırılara karşı birlikte ve daha güçlü mücadele ettiği için eril zihniyetin acımasız saldırılarını büyük bir karşı duruşla geri püskürtüyor

KON-MED olarak, Kürdistan’da büyüyen mücadelede kadın devriminin kazanması için tüm kadınların birleşme ve erkek faşizminin üzerine cesaretle yürüme görevi vardır. Kürt kadınları verdikleri büyük kahramanlıklar ve bedeller sonucunda, çok önemli mevziler elde etmiştir. Bu mevzileri tüm kadınlar sahiplenmeli, korumalı, geliştirmelidir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bütün Kürt kadınları ve dostlarını başta Almanya olmak üzere, Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde düzenlenecek tüm eylem ve etkinliklere güçlü katılmaya çağırıyoruz. Bu temelde 8 Mart, başta kahraman Kürt kadınları olmak üzere bütün dünya kadınlarına kutlu olsun."