KONGRA-GEL’den Düsseldorf yürüyüşüne ‘çok güçlü katılım’ çağrısı

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 15 Nisan günü Düsseldorf’ta yapılacak merkezi miting ve yürüyüş “çok güçlü” katılıma çağırdı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, yaptığı yazılı açıklamada Düsseldorf yürüyüşüne güçlü katılımın “çok önemli” olduğunu vurgulayarak, “Herkes ailesi ve çevresi ile kitlesel olarak yürüyüşe katılmalıdır” dedi.

Açıklama şöyle:

“2023 yılı Kürt halkının inkar ve imhasının temeli olan Lozan’ın 100. yıl dönümüdür. 2023 yılı Kürt soykırımına karşı son isyanı başlatan Rêber Apo’nun Özgürlük Mücadelesinin 50. ve İmralı esaretinin de 25. yılıdır.

2023 yılı, başta Kürt halkı olmak üzere demokrasi ve özgürlük isteyenlere karşı yapılan soykırımcı faşist devlet politikalarının zirvesi olan AKP-MHP hükümetinin çöküş sürecinde olduğu yıldır.

2023 yılı, sömürgeci ve soykırımcı sisteme karşı başta Rêber Apo ve gerilla olmak üzere halkımızın ve tüm demokrasi güçlerinin yürüttüğü özgürlük ve demokrasi mücadelesinin zirve yaptığı yıldır. 8 Mart ve Newroz kutlamalarında halkımızın verdiği somut mesaj budur.

Bu nedenle de diyoruz ki 2023 yılı; AKP-MHP faşizminin çökertildiği ve Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı bir yıl olacak. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere halkımız, dostlarımız ve tüm demokrasi güçleri ile 2023 yılını özgürlük ile taçlandıracağız.

Bu anlamda 15 Nisan günü Düsseldorf’ta Rêber Apo’nun özgürlüğü için yapılacak olan merkezi miting ve yürüyüş oldukça önemlidir. Deprem felaketinde halkımızın sergilediği toplumsallık ve seferberlik ruhu, Rêber Apo’nun 50. mücadele yılı ile zirveleşen Newroz kutlamaları, Düsseldorf’ta Rêber Apo’ya özgürlük yürüyüşü ile en görkemli düzeye ulaşmalıdır.

Halkımız ve dostlarımız olarak Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için büyük kitlesel katılımımız ile komplocu güçlere ve ilgili tüm çevrelere şu mesajı net verelim; Rêber Apo’nun şahsında Kürt halkına yönelik tecrite, inkara ve imhaya artık yeter diyelim. Demokrasi, özgürlük ve barış için “Rêber Apo’ya özgürlük” şiarımızı hep beraber yükseltelim.  

Düsseldorf yürüyüşünün oldukça önemli olmasının diğer bir nedeni, AKP-MHP faşizminin çökertileceği 14 Mayıs seçim sürecidir. Yürüyüşün görkemli yankısı ve mesajı hem yurt dışında hem de Türkiye’de doğrudan etkili olacaktır. Bu nedenle de Düsseldorf yürüyüşüne güçlü katılım çok çok önemlidir.

Halkımıza ve tüm demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz; bu tarihi süreçte yapılacak olan Düsseldorf yürüyüşünün etkisi, halklarımızın demokratik özgür geleceği açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle de herkes ailesi ve çevresi ile kitlesel olarak yürüyüşe katılmalıdır.”