Kürdistan'ı Savunalım yürüyüşü son etabına girdi

Defend Kurdistan'ın uzun yürüyüşü son etabına girdi. Yürüyüş, kitlesel mitingle tamamlanacak.

'Defend Kurdistan-Kürdistan'ı Savun' İnisiyatifi tarafından Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı Lozan Antlaşması'nın yapıldığı bina önünde 10 Temmuz'da başlayan uzun yürüyüşü bugün Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde gerçekleşecek kitlesel mitingle sonlandırılacak.

Aralarında 4 parça Kürdistan'dan halk, İsviçreli siyasi kurum, parti ve şahsiyetler ile sivil toplum örgütlerinin katılarak destek verdiği yürüyüş bugün BM önüne ulaşacak.
Yazar, sanatçı, akademisyen, siyasetçi ve Güney Kürdistan'a giden barış heyeti, yine enternasyonalistlerin aralarında yer aldığı yürüyüşçüler, bugün Versoix kentinde bir araya geldi.  Büyük bir coşkunun hakim olduğu gözlenen yürüyüş  atılan sloganlar ve marşlarla devam ederken, İsviçreliler tarafından büyük bir ilgi gördü. Defend Kurdistan aktivistleri tarafından burada İsviçrelilere Türk devletinin işgal ve soykırım saldırısına ilişkin hazırlanan bildiriler dağıtıldı.

Cenevre'ye öğlen saatlerinde ulaşması beklenen  yürüyüşçüler, aynı saatlerde İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin insan haklarına yönelik toplantısına karşı Kürdistan'da yaşanan hak ihlallerine vurgu yapacağı BM önündeki kitlesel bir mitingle yürüyüşlerini sonlandıracak.