Kürt gençliğinden “Bi Hevre Serhildan” yürüyüşü

Almanya’nın Stuttgart şehrinde bir araya gelen yüzlerce genç Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Avrupa Kürt gençlik ve genç kadın hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN öncülüğünde örgütlenen yürüyüş Stuttgart Lautengerstr’de başladı. "Önder APO'nun Özgürlüğü İçin, Bi Hev Re Serhildan" şiarıyla düzenlenen eylem için Almanya'nın birçok şehrinden Kürt ve enternasyonal gençler saat 15:00 itibariyle Stuttgart Lautengerstr’de toplanmaya başlandı.

Yürüyüş öncesi genç bileşenler, “devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin işlenmiş olduğu balonlar ve PKK bayrağını gök yüzüne uçurdular. Yürüyüşün ön kortejinde "Tecride, Faşizme, İşgale Son - Bi Hev Re Serhildan" pankartı ve Halklar Önderinin büyük bir posteri taşınırken PKK bayrağıd a açıldı.

Daha sonra yürüyüşe geçen gençler sık sık, “Bîjî Serok Apo, Ese lebe Öcalan, PKK halktır Halk Burada, Selam Selam İmralıya Bir Selam” sloganlarını attı. Yürüyüş sonrası Marienplatz meydanında bir miting yapıldı.

Mitingde Kon-Med Eşbaşkanı Tahir Köçer de bir konuşma yaptı.

Eylem sloganlarla sona erdi.