Kürtlerden Cenevre’de BM’nin sessizliğine tepki

İsviçre’nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler Ofisi önünde oturma eylemini sürdüren Kürtler, BM’nin sessizliğine tepki gösterdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve Türk cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı tutsakların açlık grevinde dikkat çekmek için BM Cenevre Ofisi önünde Kürtlerin 25 Ocak’ta başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Eylemde, 20 Mart 2019 tarihinde bir görev için gittikleri Heftanin bölgesinde gerçekleşen bombardıman sonucunda şehit düşen HPG gerillaları Savaş Maraş, Munzur Zerya, Savaş Tekoşin ve Tirêj Nujin şahsında bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, özgürlük hamlesini sahiplenerek mücadelenin zafere ulaşacağını belirtti.

Sağlam, “2021 Newroz'unda görüldü ki Newroz'un direnişçi ruhu Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında süren faşizme karşı halklara umut olmuştur. Bizler Newroz'un direnişçi ruhunu sahiplenerek mücadelemizi sürdüreceğiz Önderliğimizi özgürleştireceği” dedi.

Sağlam, şöyle devam etti: “Bugün BM, Erdoğan, AKP-MHP faşizmiyle çıkarları uğuna Kürtlerin taleplerine karşı suskunluğunu sürdürmekte ve bu devletler Kürt halkının değerlerine saldırmaktadır. Fransa örneğinde olduğu gibi Kürt kurumlarına saldırı ve baskılar yine bu ülkelerin çıkarları temelindedir.

Ne BM ne NATO ne de Avrupa Birliği ülkelerinin Kürt halkının haklı taleplerine karşı saldırıları bizim açımızdan kabul edilemez. Bizler dün nasıl Türk devletinin faşizmine direniş gösterdiysek bugün de bu ülkelerin saldırgan tutumuna karşı direnişimizi yükselterek alanlarda olmayı sürdüreceğiz.”

Oturma eylemi, konuşmalar ardından devam etti.