Limasol'da PKK için imza kampanyası

Kıbrıs Limasol'da Kürtler, PKK'nin "terör örgütleri listesi"nden çıkarılması için imza topladı.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde Kürt Halk Meclisi, PKK'nin "terör örgütleri listesi"nden çıkarılması için imza masası açtı.

Limasol'un en işlek sahilinde kurulan imza masası ile Ayianapa şehrinde de komisyon üyeleri sokak, ev ve iş yerlerini gezerek hedeflemiş oldukları imza sayısına ulaşmak için imza topluyor.

PKK ile üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamaların taşındığı etkinlikte bildiri de dağıtıldı.

Bildiride PKK'nin Ortadoğu'da yaşayan halkların tek umut kaynağı olduğu, özgür, demokratik, ahlaki ve politik sorunlara tek çözüm olabilecek ideolojik anlayışa sahip olduğu vurgulandı.

'PKK MİLYONLARIN HAREKETİDİR'

Kürt Siyasetçi Kamil Akal'ın imza kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, şöyle denildi:

"Dağıtmış olduğumuz bildiride de belirttiğimiz gibi bugün PKK insanca yaşamanın adıdır. Önder APO'nun ideolojisi toplumun tüm sorunlarına çözüm olabilecek bir felsefeye sahip olduğunu tüm dost ve düşman iyi bilmektedir. Toplumu PKK gerçekliği ve ideolojisinden uzak tutmak için gerçekleri tersyüz eden, PKK gibi özgürlük hakikati mücadelesi veren bir gücü terörize etmeyi tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak görüyoruz. PKK bir terör örgütü değildir, aksine, PKK, bugün Ortadoğu'da egemen güçler tarafından oluşturulan paravan terör örgütlerine karşı savaşan ve binlerce şehidi olan, milyonlarca halkı arkasına alan ideolojik bir harekettir. PKK milyonların iradesidir. PKK şahsında milyonlar terörist ilan ediliyor. PKK'yi terörist olarak gören anlayışın şunu çok iyi bilmesi gerekiyor ki bugün milyonlara ulaşan bu iradenin savunucularına ve halklara bir özür borcu vardır. Derhal bu tutumlarından vazgeçmeleri, özgürlük sevdalısı olan halklara karşı borçlarını ödeme zamanının çoktan geçtiğini belirtiyoruz."


İmza masasında 1221 imza toplandı.