Liverpool’da dayanışma ve Newroz hazırlığı

Liverpool'da bir yandan 21 Mart günü yapılacak Newroz için sokaklarda çağrılar yapılırken, diğer yandan Re-Build ve Heyva-Sor üzerinden depremzedeler için bağış toplanıyor.

Britanya’da bu yıl yapılacak Newroz kutlamalarının önemli merkezlerinden biri de Liverpool kenti olacak. Manchester, Hull, Wrexham ve Sheelfield gibi kentlerden de katılımın olacağı Liverpool Newrozu, 21 Mart günü Eventim Road’da yapılacak. Bu yıl tüm Britanya’da olduğu gibi “Dayanışma yaşatır, mücadele özgürleştirir” şiarı ile gerçekleşecek olan Liverpool'daki Newroz'da sanatçılar Nasser Razazi, Hozan Diyar, Suna Alan ve Barham Shamami sahne alacak.  

Kurdistan merkezli depreme adanan Newroz için hazırlıklar son aşamaya gelirken, Liverpool Kürt Toplum Merkezi tarafından birçok bölgede kurulan dayanışma stantlarında hem Newroz çağrısı yapılıyor hem de dayanışma kapsamında nakdi destekler toplanıyor. Stantlarda Re-Build Vakfı ile Heyva-Sor kutuları ile nakdi bağış toplanırken, AKP-MHP iktidarının depremde halkı nasıl enkazlarda öldürdüğüne dair broşürler dağıtılıyor.  

Newroz ve dayanışma çalışmalarının iç içe geçtiği Liverpool bölgesinde yapılan çalışmalara ilişkin Kürt Toplum Merkezi’nden Sait Kaya, çalışmaları hakkında bilgi verdi.  

‘FAŞİZMİ GÖMECEĞİZ!'

Kaya, Manchester, Sheffield, Hull ve Wrexham gibi kentlerde depremin yaşandığı ilk günden bu yana depremzedelerin yaralarını sarmak için düzenledikleri dayanışma kampanyasının aralıksız sürdüğünü ifade etti. Kampanyaya yoğun ilgi gösterildiğini ve toplanan yardımların Re-Build Vakfı ile Heyva-Sor’a aktarıldığını kaydeden Kaya, “Bugün Kurdistan merkezli deprem büyük acılara ve binlerce insanın ölümüne yol açmıştır. Ancak 50 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesinin nedeni deprem değil, halkı enkaz altında bırakarak ölüme terk eden AKP-MHP faşist iktidarıdır. Biz halkımızın yaralarını saracağız ancak bu faşizme karşı direnmek mücadele etmek ve faşizmi gömmek de bizim insani ve ahlaki görevimizdir” diye kaydetti.  

‘HALKIMIZI NEWROZ ETKİNLİĞİNE ÇAĞIRIYORUZ'

Bir yandan 21 Mart günü yapacakları Newroz için hazırlıkları sürerken diğer yandan dayanışma çalışmalarını sürdüklerini ifade eden Kaya, “Biz faşizme karşı isyanı büyütüyoruz. İsyan ruhumuzla Kurdistan’ı her gün bombalayan, kimyasal silahlar kullanan, bir halkın önderini esaret altında tutan bu faşist iktidara karşı dayanışmayı büyütüyor ve mücadele ile de özgürlüğe yürüyoruz. Bu anlamıyla dayanışma sadece nakdi yardım değil, halkı enkaz altında bırakanlardan hesap sormaktır. Halkımızı öfkesini ve isyanını haykırmak için 21 Mart günü Liverpool Eventim Road’da yapılacak Newroz etkinliğine davet ediyoruz” dedi.