Londra’nın dört bir yanına ‘Abdullah Öcalan’ afişleri asıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da uluslararası 15 Şubat komplosunun 23’üncü yıldönümü dolayısıyla kentin dört bir yanına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı anlatan pankart ve afişler asıldı.

Kürt Halk Meclisi’nin 15 Şubat protestoları kapsamında İngiltere’nin bir dağıtım şirketi aracılığıyla toplam da 60 billboard ve 200’ü aşan otobüs durağına afişlemeler yapıldı. 

Afişler Londra’nın tanınan meydanlarından Tower Hamlet, Greenwich, Barking, Ealing, Barnet, Croydon, Enfield, Edmonton, Dalston, Hackney, Newham, Levisham başta olmak üzere yüzlerce noktada billboardlara ve duraklara yerleştirilen ‘Abdullah Öcalan’ afişleri ilgi çekti. 

Şubat ayı boyunca billboard ve duraklarda asılı kalacak olan afişlerde, Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekildi. Afişlerde önce “Bir Türk hapishanesinde günlerce tecritte kalıp hayatta kalabilir misin?” diye soru sorulurken, hemen altında şu ifadeler yer alıyor: “Kürt Lider Abdullah Öcalan, 8400 günden fazla süredir bir Türk ada hapishanesinde hücrede tutuluyor.”

LONDRA ABDULLAH ÖCALAN İLE BULUŞUYOR 

Afişleme çalışmalarına ilişkin bilgi veren Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal, “Özgürlük Zamanı” hamlesi çerçevesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüttükleri çalışmaların giderek büyüdüğünü ifade etti.

Britanya’nın en büyük sendikaları ile birlikte ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ kampanyasını daha geniş kitleler ile buluşturduklarını söyleyen Akbal şöyle konuştu: “Bugün Britanya’nın en büyük işçi festivallerinden Durham Madenciler Festivali ve 2019 Tolpuddle Şehitler Festivali Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adandı. Milyonlarca üyesi olan sendikaların kongrelerinde, parlamenterler, yazarlar, ilerici sol aydınlar Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını kaldırarak ‘özgürlük’ çağrısında bulundu. İşte İngiltere’de gelişen ve kitlelere yayılan kampanya kapsamında ve 15 Şubat Uluslararası Komplonun yıl dönümü vesilesi ile Londra’nın dört bir yanına Önder Apo’yu taşıyoruz.”

BRİTANYA’DA GÜNDEM ‘ÖNDER APO’YA ÖZGÜRLÜK’

Britanya’da bir önceki yıl 86 yerel ve ulusal gazetede ilanlar verdiklerini hatırlatan Akbal, şunları ekledi: “Tam iki hafta boyunca Londra’nın dört bir yanında yüzlerce reklam panosu ve billboardlarda Önder Apo’nun tecridine dikkat çekerek, özgürlüğü çağrısında bulunan afişler yer alacak. Bugün demokratik konfederalizm ile halkların eşit, özgür ve barış içinde yaşamalarının paradigmasını oluşturan Önder Apo üzerindeki tecridi ve özgürlüğü için dayanışma ve duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. 

Önderliğimizin demokratik modernite manifestosunu Britanya’daki dost ve ilerici toplumlara yayarak, sistem karşıtı tüm kesimleri çalışmalarımıza ortak etme çabasını sürdürüyoruz. Önderliğimizin düşünceleri sistem karşıtı birçok kesim tarafında benimsenmekte ve yaygınlaşarak ciddi bir etki yaratmaktadır.”

Britanya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünceleri sol sosyalist devrimciler tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. İngiliz sendikaları tarafından yürütülen ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ kampanyası bu ilginin somut ifadesi olarak değerlendiriliyor.

İngiltere ve Galler’in en büyük sendikası olan ve bir buçuk milyon üyesi bulunan Unite the Union ile 800 bin üyeli Genel İş Sendikası (GMB) tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasını başlatmıştı.

Kampanya halen resmi olarak milyonlarca üyesi olan UNITE, GMB, FBU, ASLEF, TSSA, RMT, USDAW, PROSPECT, GFTU, PCS, EIS, TUC, THOMPSONS SOLICITORS, CWU ve NEU adlı sendikalar tarafından yürütülüyor. İngiltere’de Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına yüzlerce siyasetçi, akademisyen, yazar ve sanatçı da destek açıklamaların da bulunarak katıldı.