Mahir Amed: Açlık grevi bir başkaldırı eylemidir

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi ve özgürlüğü için başlatılan açlık grevi eylemine dikkat çeken HPG komutanlarından Mahir Amed, "Açlık grevi bir başkaldırı eylemidir" dedi.

HPG komutanlarından Mahir Amed, "Dem Dema Azadiyê ye" şiarı ile cezaevlerinde başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine ilişkin konuştu. Özgürlük şehitleri başta olmak üzere, Ocak ayında şehit düşen tüm devrimcileri anarak konuşmasına başlayan Mahir Amed, "Zindanlarda direnen yoldaşları ve dışarda mücadele eden halkımızı selamlıyorum. Kürdistan’da ve bölgede çok önemli gelişmeler oluyor. Şüphesiz bu gelişmelerin kaynağında Özgürlük Hareketi bulunuyor.

Bunun için Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi direniyor, savaşıyor. AKP ve MHP iktidarının halkımıza yönelik saldırıları faşizan bir düzeyde devam ediyor. Bunun için Özgürlük Hareketi "Tecridi kıralım, Önder Apo’yu özgürleştirelim, Dönem Özgürlük Dönemidir" şiarıyla bir hamle başlattı. Başlattığımız hamle kapsamında gerilla önemli bir sorumluluk üstlenerek bu sürece girdi.

Aynı şekilde Kürt halkı da meydanlarda direnerek bu sürece destek oluyor. Yine bilindiği gibi zindanlarda açlık grevi eylemleri ile direniş sürüyor. Şüphesiz zindan direnişleri hareketimizin tarihinde önemli bir yer ediniyor. Zindan direnişleri, özellikle Amed zindan direnişi bize mücadele tarzının nasıl olacağını gösteriyor. Zindanlarda bulunan arkadaşlarımız hareketimizin başlattığı hamlenin ruhuna uygun olarak açlık grevi eylemlerine başlamışlardır. Bu bir başkaldırı eylemidir. Açlık grevi direnişinde yer alan tüm arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz" diye konuştu.

TAKTİK VE EYLEMLERİMİZ İLE FAŞİZMİ YENECEĞİZ

Amed, zindan direnişinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü amaçladığını belirterek şöyle de devam etti: "Gerilla olarak belki zindanlarda bulunan arkadaşlarımızın yanında değiliz ama ruhen tamamen onların yanındayız. Önder Apo’nun üzerindeki tecride son vermek için zindanlarda bulunan arkadaşlarımız büyük bir direniş içinde. Biz de bu nedenle gerilla güçleri olarak bu sürece cevap olmak istiyoruz. Mücadelenin zindan ve gerilla ile sınırlı kalmaması çok önemlidir.

Kürt halkının aktif bir şekilde başlatılan özgürlük hamlesinde güçlü eylemler ile katılım göstermesi gerekir. Zindanlarda bulunan arkadaşlarımız, hamlenin başarıya ulaşması ve Önder Apo’nun özgürlüğü için bedenlerini direnişe yatırdılar. Biz de gerilla gücü olarak güçlü eylemler ile üzerimize düşen sorumlulukları yapıp başlatılan özgürlük hamlesine cevap olabilelim. Bedeli ne olursa olsun, ne kadar zor ve zahmetli durumla karşılaşırsak da, taktik ve yeni tarz eylemler ile Türk devletinin faşizmine son vereceğiz."

ÖZGÜRLÜK YOLUNDA FEDAKARLIKLAR YAPACAĞIZ

"Çok iyi biliyoruz ki Türk devleti son süreçte ciddi zayıflık içerisinde" diyen Mahir Amed, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Ölümcül darbeyi bu süreçte AKP ve MHP iktidarına vuracağız. Artık Erdoğan ve Bahçeli diktatörlüğünün sonu gelecek. Bu yüzden zindanlardaki direniş ruhuyla sürece dahil olacağız. Bizler Önder Apo’ya olan bağlılığımızı ve zindanlarda verilen direnişin yanında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz.

Kürt ve Kürdistan halkının özgürlüğü için üzerimize ne sorumluluk düşüyorsa yerine getireceğiz. Eğer özgürlük için bedenlerimiz söz konusu olursa onu da yapacağız. Bütün dünya biliyor ki biz halkının fedaisi bir hareketiz. Kürdistan dağlarının sıcaklığı ile zindanlarda direnen tüm arkadaşlarımızı selamlıyorum."