Mannheim ve Hannover’de eylem

Almanya’nın Mannheim ve Hannover kentlerinde düzenlenen eylem ile ADGB’nin başlattığı kampanya sahiplenildi.

Almanya’nın Mannheim kentinde Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin başlattığı “Faşizmi birlikte yeneceğiz” kampanyası kapsamında eylem düzenlendi.

Saat 16.00’da Paranplatz’da düzenlenen mitingin açılış konuşması ADGB adına yapıldı.

FCDK-KAWA adına da eşbaşkan Emin Deniz bir konuşma yaptı.

HDP’ye yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu söyleyen Deniz, “Hepimiz birlikte güç olmalıyız ve faşizme karşı çıkmalıyız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit kırılana kadar eylemde olunacağını da Deniz sözlerine ekledi.

Eylemde sık sık, “Biji HDP”, “Biji Serok Apo”, “Azadi ji bo Serok Apo” sloganları atıldı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de "Faşizmi birlikte yıkacağız" kampanyası kapsamında eylem düzenlendi.

Saat 14.00’da Hannover Tren istasyonun önünde bir araya gelen eylemciler,  şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ADGB bileşenlerinin bildirisinin okunması ardından da halk yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca "Yaşasın birlikte mücadelemiz", "Bijî berxwedana zîndanan", "Jin jiyan Azadî", "Bijî berxwedana HDP" sloganları atıldı.

Kadın ve gençlerin de yoğun katıldığı eylemde Türk Konsolosluğu önünde bir mitingle devam etti. Miting de Kürt Kadın Hareketi adına Altey Bischoff, Die Linke Niedersachsen’dan Behiye Uca ve Mizgîn Çiftçi, MLPD temsilcisi, ATİF temsilcisi, TCŞ aktivisti, NAV-YEK adına birer konuşma yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekilen konuşmalarda, HDP’nin ezilen halkların partisi olduğu dile geldi.

Eylem konuşmaların ardından sloganlarla sona erdi.