Maxmur saldırısında katledilenlerin kimlikleri belli oldu

Türk devleti tarafından dün Maxmur Mülteci kampına yönelik savaş uçakları ile yapılan saldırıda yaşamını yitiren 4 Maxmurlu kadının kimlik bilgileri Maxmur Halk Meclisi tarafından açıklandı.

Maxmur Halk Meclisi tarafından yapılan açıklamada dün geceki saldırıda katledilenlerden üçünün ayın aileden, anne, kız ve torunu olduğu belirtildi.  

Türk savaş uçakları tarafından dün gece saat 21:00’da Şehit Rustem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampına savaş uçakları ile bir saldırı gerçekleştirildi. Maxmur Halk Meclisi tarafından yapılan açıklamada 73 yaşındaki Asya Ali Muhammed, 26 yaşındaki kızı Narinç Ferhan Qasım, torunu 14 yaşındaki Evin Kawa Mahmud ve 23 yaşındaki Eylem Muhammed Emer’in saldırıda hayatlarını kaybettiklerini açıkladı.

Açıklamada ailenin hayvanlarına bakmak için ağıllarına gittikleri sırada Türk savaş uçaklarının saldırısına uğradığı ve bu sırada katledildikleri ifade edildi.

Dün geceki saldırının ardından sabah erken saatlerinde uyanan Kamp halkı yine köy meydanında toplanmaya başladı. Ayrıca kamptaki hiçbir iş yeri açılmadı.

Halk Meclisi tarafından yapılan açıklamada, yaşamını yitirenler için bugün yerel saat ile 13:00 cenaze töreni yapılacağı belirtildi.