Minbic’deki saldırıya ilişkin açıklama

Minbic Askeri Meclisi, bombalı saldırıda 13 kişinin yaşamını yitirdiğini, 18 kişinin de yaralandığını belirtti. ABD’li kayıplara ilişkin açıklama yapan Pentagon ise, 2 asker, 1 sivil çalışan, 1 sözleşmeli güvenliğin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Minbic’de düzenlenen intihar saldırısına ilişkin açıklama yapan Minbic Askeri Meclisi, “Terör, bir kez daha halkın ve savaşçıların özgürleştirilmesinde emek verdiği Minbic kentinin güvenlik ve huzurunu hedef almıştır.

Minbic Askeri Meclisi olarak, bu vahşi olayı şiddetle kınıyoruz. Bugün gerçekleştirilen saldırıyla, teröristlerin hala saldırı gerçekleştirebildiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu da halkımızı ve dünyayı karanlık güçlerden kurtarma ve güvenliklerini sağlama sorumluluğumuzu yerine getirmemizi zorunlu kılmaktadır. Bu olayın irademizi kırmadığını vurguluyoruz. Aksine Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin güvenliğini bozmayı planlayan teröristlere karşı gücümüzü ve ısrarımızı arttırmaktadır. Uluslararası Koalisyon ortaklığıyla savunmamızı güçlendireceğiz.

Teröristlerin bölgenin güvenlik ve barışını hedef aldıkları, tehlikelerinin hala sona ermediği görülmektedir. Bu bağlamda, özgürleştirilmiş alanlara yönelik tüm komplolarını boşa çıkarıncaya dek onlara karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz” dedi.

PENTAGON’DAN KAYIPLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Minbic’de gerçekleştirilen intihar saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada saldırıda, 2 ABD askeri, 1 sivil çalışan, 1 sözleşmeli güvenlikçinin öldüğü belirtildi.