MKP'nin 47. kuruluş yıldönümü kutlandı

MKP'nin kuruluş yıl dönümü yapılan bir törenle kutlandı. Törende konuşan MKP savaşçısı Cafer Kahraman, mücadeleyi yükselterek faşizmden hesap soracaklarını söyledi.

24 Nisan 1972 yılında kurulan Maoist Komünist Parti (MKP)’nin 47. kuruluş yıl dönümü Medya Savunma Alanlarında gerçekleşen bir tören ile kutlandı.

Törende konuşan MKP savaşçısı Cafer Kahraman, halkların özgürlük mücadelesini tüm alanlarda yükselterek AKP-MHP faşist iktidarından hesap soracaklarını söyledi. Kahraman, halkların öncülüğünde gelişen açlık grevi eylemlerinin tüm ezilenlerin sesi olduğunu ve sonuna kadar sahipleneceklerini belirtti.

‘FAŞİZMDEN HESAP SORACAĞIZ’

MKP’nin kuruluşunun 47. yıl dönümünü tüm halklara kutlayan Cafer Kahraman, şu hususlara dikkat çekti: Kurulduğumuz günden bugüne mücadelemizde yitirdiğimiz, bedel ödediğimiz bütün yoldaşlar adına söz veriyoruz, faşizmden hesap soracağız.  

AKP-MHP-CHP faşist iktidarı İttihat ve Terakki referansıdır. Tekçi faşizm dün olduğu gibi bugün de katliam saldırılarını sürdürüyor. AKP, birleşik devrim hareketimizin en ufak kıvılcımından dahi korkmaktadır. AKP-MHP Leyla Güven şahsında direnenlere imha inkar temelli saldırmaktadır. Bir süre önce Baran Serhat yoldaşımızı katletti. Bu temelde talimatlarla sınırlı kalmayıp yeni dönem çizgi mücadelesini yükseltelim. Özgürlük türküleriyle zafere yürüyelim. Yaşasın özgürlük, yaşasın direniş.”