Moskova’da Leyla Güven selamlandı, tecrit kınandı

Rusya Moskova'da Kürt kadınlar, Leyla Güven'i selamladı, tecridin derhal sona ermesini istedi.

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova’da faaliyet yürüten Rusya Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde, İmralı tecridine karşı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine destek vermek için eylem düzenlendi.

Kürt kadınlar ve dostları, Türk devleti zindanlarında, Avrupa ve Hewler’de dönüşümsüz ve süresiz açlık grevine girenleri de selamladı, tecridin bir an önce son bulmasını istedi.

Eylemde bir konuşma yapan Rusya Kürt Kadın Hareketi Başkanı Culyeta Aram, Öcalan’a uygulanan tecrit ile Rojava’ya dönük saldırıların bağlantılı olduğuna dikkat çekti.

BAST: ÖCALAN'A YAPILAN İNSANLIĞA KARŞI SUÇTUR

Öte yandan eyleme katılan Rusya Avukatlar Birliği Başkanı Maria Bast, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit insanlığa karşı bir suçtur. Bu suça ortak olan tüm güçlerin bir an önce buna son vermesi gerek. HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tecridin sonlanması için başlattığı açlık grevini anlamlı buluyor ve destekliyoruz” dedi.

Eylemde Öcalan’a uygulanan tecridi kınayan pankartlar ve Leyla Güven ile açlık grevine giren diğer eylemcilerin posterleri taşındı.