Mücadeleye daha sıkı sarılalım

Dersim şehitleri İsveç'in Gävle kentinde yapılan bir etkinlikle anıldı. Anmada konuşan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, soykırım saldırılarına karşı mücadeleye daha sıkı sarılma çağrısı yaptı.

Dersim 11 Ağustos’ta yaşanan çatışmada şehit düşen Roni Munzur (Mahmut Laçin), Atakan Mahir (İbrahim Çoban) ve Tarık Artvin (Barış Öner) İsveç'in Gävle kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Muazzez Batte'nin yaptı. Şehit Aileleri  adına konuşan Şanaz Batte, “Evlatlarımız canlarını hiç tereddüt etmeden hakları için feda ediyorlar. Bizler de mücadeleye daha sıkı sarılarak onların anılarına sahip çıkalım” dedi.

Şehit Roni Munzur'un akrabası Naim Serhedin, Munzur'un yaşamını ve Kürt Özgürlük Hareketi saflarına katılış süreci ve anılarını katılımcılarla paylaştı. Serhedin, şehitlerin anılarını yaşatmanın onların yarım bıraktıkları mücadeleyi zaferle sonlandırmaktan geçtiğine vurgu yaptı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal da, Türk devletinin Kürt Özgürlük Hareketini boğmak ve Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için haftanın 7 günü 24 saat saldırıda olduğunu belirtti. Kartal, bu savaşın Türkiye'deki ekonomik krizin daha da derinleşmesine yol açtığını sözlerine ekledi.

Ekonomik krizin nedeninin dolar kurundaki artış değil AKP'nin sürdürdüğü savaş politikaları olduğunun altını çizen Kartal, “Ekonomik krizin derinleşmesi Kürt sorununun çözümünü de beraberinde getirecektir. Eğer Erdoğan savaşı sürdürecek kaynak bulamazsa kaybedecektir. Devlet ve Erdoğan'ın savaşı kaybetmesi barış ve demokrasinin yolunu açacaktır” dedi.

HALKIMIZIN DİRENME GÜCÜ VE AZMİ VAR

Devletin açmaz ve güçsüzlüğünü gizlemek için psikolojik bir savaş yürüttüğünü söyleyen Kartal, “Erdoğan ve Türk devleti, halkımızı korkutmak ve sindirmek istiyor. Ancak Başkan Apo'nun yarattığı direniş geleneği var. Halkımızın direnme gücü ve azmi var. Avrupa'da meclisler bu gücü harekete geçirecek yetenek ve potansiyele sahiptir” diye konuştu. Kürt halkına mücadeleye daha sıkı sarılmaları çağrında bulundu. Kartal, Avrupa ülkelerinin iki yüzlü politikalar izlediğini somut örnekler vererek anlattı.

ABD'nin 3 PKK yöneticisini hedef alan kararını eleştiren Kartal, “ABD'nin bu kararı elbette önemli, Ama biz ABD'nin gücüyle ayakta olmadığımızı hep söyledik. Biz Rojava'da güçlü olduğumuz için ABD'de orada bizlerle 'ittifak' yaparken Türkiye'de düşmanca tavır alıyor” dedi.