Münih, Bremen ve Heilbornn'da işgal saldırısı kınandı-YENİLENDİ

Almanya’nın Münih, Bremen ve Heilbornn kentlerinde Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’de sürdürdüğü işgal saldırı protesto gösterileriyle kınandı. Gösterilerde Türk devleti ve çetelerinin işlediği suçlara dikkat çekildi.

MÜNİH

Münih Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve SARA-Kadın Meclisi öncülüğünde Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi. Stachus meydanında gerçekleşen protesto mitingine kalabalık bir kitle katıldı.

DKTM adına yapılan konuşmada Türk devletinin biran önce Rojava topraklarını terk etmesi gerektiği belirtildi. Bildirilerin okunduğu ve dağıtıldığı gösteride “Enternasyonal dayanışmayı büyütelim” ve “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı. Gösteri sloganlarla sona erdi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de bugün Türk devletini kınayan bir gösteri vardı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Bremen Meclisi ve Bremen Rojavayı Koruma Platformu’nun organize ettiği miting “Domshofplatz” meydanında gerçekleşti.

Saldırıların başladığı 9 Ekim’den itibaren aralıksız her hafta Türk devletinin işgal saldırılarını kınamak amacıyla Bremen’de gerçekleşen protestolarda Rojava direnişiyle dayanışma mesajları veriliyor. Bugünkü protesto mitinginde ise Türk devleti ve çetelerinin sivil katliamları, kimyasal silah kullanımına dikkat çekildi.

“İşgalin son bulması için alanlarda olmaya devam edeceğiz” mesajı verilen gösteride Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’den çekilmesi gerektiği ifade edildi. Gösteride ayrıca Alman devletinden daha aktif rol alarak uçuşa yasak bölgenin işler hale getirme çabalarını hızlandırması çağrısı yinelendi. Bık sık “Enternasyonal dayanışmayı büyütelim”, “Terörist Erdoğan”, “Çocuk katili Erdoğan” sloganlarının atıldığı gösteri Cuma günü saat 14.00 Teater Am Goetherplazt'a yapılacak büyük yürüyüş ve sonrasında yapılacak mitinge katılım çağrısı ile sona erdi.

HEILBORNN

Almanya’nın Heilbornn kentinde de Kürdistanlılar ve dostları HBF’de düzenledikleri bir miting ile işgalci Türk devleti ve çetelerini protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin saldırılarının bir an önce durdurulması gerektiği belirtildi.