Nairobi’de Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile esaret altına alındığı Kenya’nın Nairobi kentinde 4 Nisan, fidan dikilerek ve büyük bir Abdullah Öcalan grafitisi yapılarak kutlandı.

Kenya’nın başkenti Nairobi’de de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş günü dolayısıyla bir kutlama yapıldı.

Britanya’dan Kenya’ya giden araştırmacı Dr. Jeff Miley’nin de aralarında bulunduğu Grassroots Liberation hareketi öncüleri Abdullah Öcalan’a Kenya’dan doğum günü mesajı gönderdi.

Dr. Thomas Jeff Miley, “Bugün Abdullah Öcalan ile anlam kazandı. Devletçi bir yönetim demokratik bir yönetim olamaz. Demokrasi aslında halkın kendi kendini yönetme gücüdür” dedi.

Grassroots Liberation hareketinin sözcüsü Gacheke Gachihi ise “Öcalan’a özgürlük hemen şimdi, Afrika ve Kenya’da da söylediğimiz gibi, barış ve birlik hemen şimdi!” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle fidanlar dikilirken, özgürlük talebinin yar aldığı büyük bir grafiti yapıldı.

GRASSROTS LIBERATION NEDİR?

Grassroots Liberation hareketi, sosyal adalete bağlılıktan oluşturuldu. Hayırseverlik ve bağımlılığın neo-kolonyal diyalektiğini aşmaya çalışan hareket, Kürdistan’a Barış Kurucusu Britanya kökenli Estella Schimid tarafından kuruldu. Kenya ile Avrupa ve Kürt hareketi arasında bir köprü görevi görüyor.