Nürnberg’deki açlık grevi 16. gününde, Lahr’da 3 günlük grev

Almanya’nın Nürnberg kentinde Öcalan için yürütülen açlık grevi 16’ıncı gününde devam ederken, Lahr kentinde de üç günlük açlık grevi başlatıldı.

Nürnberg'deki açlık grevi 16'inci gününde, halkın ziyaretleri ile sürüyor. Şiyar Xelil'in başlattığı açlık grevi Medya Halk Evi’nde yürütülüyor.

Kürtler ve dostlarının ziyaretleri sırasında bir konuşma yapan Şiyar Xelil, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini belirterek, “Leyla Güven öncülüğünde başlayan direniş kutsaldır. Diyarbakır zindan direnişleri yeniden başlamıştır” dedi. Xelil, bugünkü ihtiyacın yemek ve su değil, Öcalan olduğunu belirterek, herkesi direnişe katılmaya davet etti.

Almanya’nın Lahr kentinde de Cumartesi günü üç günlük açlık grevi eylemi başlatıldı. Lahr Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde dördü kadın beş kişinin katılımıyla başlayan eyleme, halkın yoğun ziyaretleri var. Eylem sırasında yapılan bir açıklamada, “Serok Apo'ya uygulanan tecrit kalkana kadar arkadaşlarımızın arkasındayız ve sonuna kadar destek vereceğiz” denilerek, açlık grevindeki diğer eylemcilerle dayanışma mesajı verildi. Açlık grevi, Pazartesi günü akşam saatlerinde sonlandırılacak.