Paris katliamı: Devlet sırrının kalkması için eylem çağrısı

Fransa’nın başkenti Paris’te Ocak 2013’te katledilen üç Kürt kadın devrimciye ilişkin Fransız istihbarat servislerinin elindeki bilgileri soruşturma ekibine vermesi talebiyle yarın bir eylem yapılacak.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Fransız yetkililerin şimdiye kadar istihbarat servislerinin elindeki bilgileri üzerindeki “devlet sırrı”nı kaldırmadığını hatırlattı.

Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK’nin kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahi), başlarına sıkılan üçer kurşunla katledilmişlerdi.

Yürütülen soruşturmada katliamın Türk istihbarat teşkilatı MIT tarafından organize edildiği açıklığa kavuşurken, katliama ilişkin Fransız yetkililer de ellerindeki bilgileri devlet sırrı olduğu gerekçesiyle soruşturmayı yürüten savcı ile paylaşmayı reddetmişti.

CDK-F, “Bu ret soruşturmanın ilerlemesi üzerinde ağır etkide bulunuyor ve Türk istihbarat servisi MIT tarafından Fransız topraklarında işlenen bu terörist suçların cezasız kalmasını sağlıyor. Devlet sırrını kaldırmamak, Fransız makamları tarafından adaletin ağır inkarı olacaktır” dedi.

CDK-F devlet sırrının kaldırılması ve cezasızlığa son verilmesi amacıyla 24 Mart Çarşamba günü Adalet Bakanlığı yakınındaki “28 Place Vendôme” adresinde eyleme çağırdı.