Paris’te Öcalan ve Kobanê için yürüyüş yapıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürtler ve dostları Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları ve Öcalan’a yönelik tecridi bir yürüyüşle protesto etti.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Fransa Kürt Kadın Hareketi ( TJK-F ) ve HDK-Fransa'nın çağrısı ile yapılan eyleme yoğun katılım sağlandı. Eyleme, ACTIT, SKB ve bir çok Alevi kurum temsilcisi de katıldı.

Saat 14.00'de Republiqe meydanında başlayan yürüyüşte eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talep eden ve Türk devletinin Rojava'ya saldırılarına dikkat çeken pankartlar taşıdılar.

Chatlet meydanına kadar devam eden yürüyüş boyunca "Katil Erdoğan, işbirlikçi Avrupa", "Öcalan'a özgürlük " sloganları atıldı.

Meydanda düzenlenen mitinge, Fransa Sol Cephe milletvekili Danielle Simonet, MRAP Başkanı Renée Le Mignot ve Fransız feminist aktivist Anne Claire de katılarak destek verdi.

Simonet, yaptığı konuşmada, "Türk Devleti Rojava'da alternatif bir sistem olan eşit haklar, kadın eksenli ve ekolojik bir sisteme saldırıyor. Fransa hükümetine soracağız, Türk Devletinin Kürtlere saldırılarında Fransa'ya ait silah var mı? Kürtler gerçek, ilerici bir devrim gerçekleştirdiler, ve biz bu devrimin yanında yer almaya, Kürt hakkının direnişini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kürt siyasetçi Fırat Varto da kısa bir konuşma yaptı. Varto, "Üç yıldır Önderlikten haber alınamıyor. Faşizmin ve diktatörlüğün panzehiri direniştir. Önder Apo nasıl İmralı'da direniyorsa bizler de onun yoldaşları olarak direnişi büyüterek, Önderliğin özgürleştireceğiz" dedi.

Miting 6 Kasım Salı günü Fransa'nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi önünde Öcalan'ın özgürlüğü için öngörülen mitinge güçlü katılım sağlanması yönünde yapılan çağrı ile son buldu.