Paris’te Ecevit Piroğlu'na özgürlük eylemi

Kirli pazarlıklar sonucu Sırbistan'da gözaltına alınan ve Türkiye'ye iade edilmek istenen Ecevit Piroğlu için Paris Strasbourg Kemer önünde yapılan eylemle özgürlüğü istendi.

Ecevit Piroğlu'nun Sırp devleti tarafından Türkiye'ye iade kararının durdurulması talebiyle Türkiye Göçmen İşçiler Kültür Derneği  ACTİT'in çağrısı ile Strasbourg Saint Denis kemer önünde bir eylem yapıldı.

Eylemde ACTİT Eşbaşkanı Kemal Karanfil, Piroğlu’nun özgürlüğü için enternasyonal dayanışma çağrısı yaptı. Karanfil şu ifadeleri kullandı:

“Kürt halkının dostu, DAİŞ’in düşmanı Ecevit Piroğlu yargılanıyor. Halklarımızın mücadelesine destek ve özgürlüğün insanı Ecevit Piroğlu, Sırbistan tarafından Türk devletine; Erdoğan ve Bahçeli faşizmine teslim edilmek isteniyor. İki yıldır Sırbistan cezaevlerinde tutsak edilen, her seferinde Türkiye'ye iadesi kararlaştırılan ama uluslararası devrimci kamuoyunun baskısıyla durdurulan Ecevit Piroğlu için Sırbistan devletine diyoruz ki Türk devletine vermeyin. Çünkü Türkiye, faşist bir devlettir. Özgürlüğün, adaletin düşmanıdır. Kürt halkının, emekçilerin düşmanıdır. Bahçeli ve Erdoğan haklarımızın iradesini gasp eden bir hırsızdır. Piroğlu'nun Türkiye'ye iadesi demek, ömür boyu cezaevinde kalması demektir. Bizler diyoruz ki; Ecevit Piroğlu, DAİŞ’e karşı savaşmış, halkımızın dostu, özgürlüğü savunan bir devrimcidir. Şimdi Erdoğan, DAİŞ’in intikamını Piroğlu'dan ve devrimcilerden almak istiyor. Ecevit Piroğlu Türkiye'ye teslim edilmemelidir, edilmemesi için tüm kamuoyunun Ecevit Piroğlu ile dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Eylemde “Ecevit Piroğlu'na özgürlük “ Kahrolsun faşist Türk devleti” sloganları atıldı.