Paris'te yapılacak uzun yürüyüşe katılım çağrısı

Avrupa gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN, 13-15 Aralık tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak uzun yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN), "Em hemû şervanên azadiyê ne, werin cenga azadiyê" şiarıyla 13-15 Aralık günleri arasında uzun yürüyüş düzenleneceğini yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Uzun süredir Kürdistan'da işgalci Türk devletinin bütün gücüyle Kürt halkına saldırdığına vurgu yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "Türk devleti, HPG'nin destansı direnişi ile ağır kayıplar vermiş ve bu kayıpların üstünü örtmek için hiçbir savaş hukukuna sığmayan kimyasal silah kullanımına başvurmuştur. Başur ve Rojava’da insansız silahlarla suikast gerçekleştiren, Bakur’da kimyasal silah kullanan bu güruh, bütün gücünü devreye sokmasına rağmen Kürt halkı kararlılığından ve mücadelesinden bir adım bile geri atmamış, zafere olan inancı ile topraklarını savunmayı kendisine ilke edinmiştir.

Bütün bu yaşanan süreçte burjuva demokrasisi ile insanlığa ders vermeye çalışan Avrupalı kurumlar, suskunluk sarmalına girmiş ve bu suça ortak olmuştur. Ancak her yerde olduğu gibi Avrupa’da da Apocu gençlik, bu kurumların ikiyüzlülüğünü teşhir etmekten geri durmamış, olduğu bütün alanları etkin eylem alanına dönüştürmüştür. Strasbourg'da Avrupa Komisyonu ve Avrupa Bakanlar Komitesi önünde sürdürülen eylem ve Lahey’de bütün dünyanın gündemine giren OPCW eylemi, mücadelenin nasıl büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünü bir kere daha göstermeyi başarmıştır."

PKK ÖZGÜR BİR KÜRDİSTAN İÇİN BEDEL ÖDÜYOR

Kürdistan gençliğinin Avrupa eylemlerine değinilen açıklamada, "Almanya’da yedi gün süren uzun yürüyüş ile cadde cadde, sokak sokak bu direnişin haklılığı anlatılmış ve Önder Öcalan’a yönelik tecride karşı mücadelenin büyütülmesi için bütün Almanya eylemsellik alanına dönüştürülmüştür. Yoldaşlar, insan kalmakta ısrarın ve hakikatin karşısında tarihsel süreçte hiçbir güç ayakta kalamamıştır. Gücünü haklılığından ve halkından alan PKK, bu güçle özgür bir Kürdistan düşünü gerçekleştirmek için bedel ödüyor ve bu düş gerçekleşene kadar da ödemeye devam edecektir.

Avrupa’da bulunan Kürdistan gençliği, bulunduğu bütün alanları mücadelenin rengine bürümekten asla geri durmayacaktır. Bu temelde, "Em hemû şervanên azadiyê ne, werin cenga azadiyê" şiarıyla 13-15 Aralık tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenleyeceğimiz uzun yürüyüşümüze bütün Kürdistan gençliğini ve dostlarını bekliyoruz" denildi.

Yürüyüşün yapılacağı yer ve tarihleri şöyle:

* 13 Aralık: Drancy Stalingrad

* 14 Aralık: National Villeneuve Saint-Georges

* 15 Aralık: Villeneuve Saint-Georges-Grigny

Katılmak isteyenler şu hesaplardan ulaşabilir:

Instagram: tcsewropa

E-Mail: [email protected]