PCF: Türkiye'de tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılmalı

Fransa Komünist Partisi (PCF), DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e verilen 22 yılı aşkın hapis cezasının kabul edilemez oluğunu belirterek, "Tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını" istedi.

Yazılı bir açıklama yapan PCF, "DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Kürt lider Abdullah Öcalan'ın tutukluluk koşullarını protesto etmek için 2018'de aylarca açlık grevine başlamıştı" diye hatırlattı.

Güven için "barış kadını, yılmaz insan hakları savunucusu" diyen PCF, "Recep Tayyip Erdoğan'ın nefreti, tüm seçilmiş HDP temsilcileri ve Türkiye'deki tüm demokratlar gibi onun da peşini bırakmıyor" ifadelerini kullandı.

Daha önce de HDP'ye doğrudan ve sarsılmaz dayanışmalarını ilettiklerini de hatırlatan PCF, bu dayanışmasını bir kez daha teyit etti.

Açıklamada "PCF, Türkiye halklarının, Kürtlerin ve onların demokratik olarak seçilmiş temsilcilerinin en temel haklarına yönelik bu yeni saldırıyı şiddetle kınıyor" denildi.

Açıklama şöyle son buldu:

"PCF, tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması için Türkiye halkları ve demokratları ile büyük ve güçlü bir dayanışma hareketini büyütmek için mevcut tüm güçlerin seferber edilmesi çağrısını yeniliyor.

Fransa, Ankara rejimini kınamalı ve cezalandırmalı; hem Türkiye'de hem de Fransa'da '#StopErdogan!' demek için mücadele eden demokratik güçleri desteklemelidir."