Piri: Türkiye'nin demokratikleşmesi için mücadele edeceğim

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, 122 gündür Hollanda’nın Den Haag kentinde açlık grevi direnişinde olan Hüseyin Yıldız ile Hasbi Çakıcı’yı ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişine Hollanda’nın Den Haag kentinden açlık grevi direnişine dahil olan Kürdistanlı Hüseyin Yıldız ile Hasbi Çakıcı’yı Avrupa Parlamentosu milletvekili ve 23 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde yeniden aday olan Kati Piri ziyaret etti.

Ziyarette Piri şunları belirtti: “Babamın Hollanda’ya siyasi bir mülteci olarak geldiğinden dolayı, mültecilik koşullarının ne kadar ağır olduğunun bilincindeyim, bunun için de mücadelenizi daha iyi anlıyorum. Parlamentoda insan hakları ve demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceğim. Amed ve Mardin’e yaptığım ziyaretlerde oradaki tahribatları yerinde görme şansım oldu.

Türk devletinin mutlaka demokratik bir ülke konumuna gelmesi gerekiyor. Bunun yolu da Kürt halkının verdiği mücadele taleplerini karşılamaktan geçiyor. Geçen dönem olduğu gibi bu dönem de parlamentoya seçilirsem, Türk devletinin demokratikleşmesi için mücadelemi her alanda sürdürmeye devam edeceğim. Seçimler için bana verdiğiniz bu destek çok büyük, sokakta yürürken insanlar, bana, ‘Kürtler bize geldi senin için destek istediler’ diyor. Bu sohbetleriyle sıkça karşılaşıyorum. Açlık grevindeki arkadaşların talepleri için mücadele edeceğim. Desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Kürtlere özgürlük, Türkiye’de demokrasi söylemlerinin AP’de mücadelesini vermeye devam edeceğim.”

Açlık grevi direnişçileri Hüseyin Yıldız ile Hasbi Çakıcı da Piri’ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve çiçek verdi.