PYD’den açlık grevi eylemcilerine ziyaret

PYD Eşbaşkanı Ayşe Hiso’nun başkanlığındaki bir heyet, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Berlin’de açlık grevi eylemlerini sürdüren Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak’ı ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerine destek vermek için daha önce Almanya’nın Kassel, Nürnberg ve Duisburg kentlerinde 4 Kürt aktivist de bedenini açlığa yatırmıştı.

Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil açlık grevi eylemlerini geçtiğimiz Mart ayından bu yana başkent Berlin’de sürdürüyorlar. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)’in lokalinde eylemlerini sürdüren aktivistleri gün boyu ziyaret edenler destek ve dayanışmalarını dile getiriyorlar.

Aktivistlerin bugünkü ziyaretçileri Rojava Kürdistan’ındandı. Berlin’e bir dizi diplomatik görüşmeler yapma amacıyla gelen PYD Eş Başkanı Ayşe Hiso’nun başkanlığındaki heyet açlık grevi eylemcilerini de ziyaret ederek desteklerini dile getirdi.

NAV-DEM Berlin Eşbaşkanı Erhan Fırat tarafından karşılanan heyette Heso dışında PYD Efrîn Kadın Kolları Eşbaşkanı Noşîra Mele, Şehba’daki Efrînli mültecilerden sorumlu Îdrîs Waqqas ve PYD’nin Berlin’deki temsilcileri yer aldı. Görüşmede Ömer Bağdur ve Cemal Kobanê’nin Kassel’den gelen aileleri de katıldı.

‘TALEBİNİZ ROJAVA’NIN DA TALEBİ’

Görüşmede aktivistlerin çocukları “Eyleminizden dolayı sizinle gurur duyuyoruz” pankartı taşırken, ziyarette konuşan PYD Eş Başkanı Ayşe Heso, Rojava Kürdistan’ın özellikle de Efrîn’den gelen temsilciler olarak eylemcilerin taleplerine tam destek verdiklerini bildirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın rolü ve misyonuna dikkat çeken Hiso devamla şöyle konuştu:

“Sağlığınızın kötüleşmesine rağmen eyleminizi sürdürdüğünü görüyoruz. Bütün Rojava bu talebinizi destekliyor. Rojava halkının selamlarını size getirdik. Efrîn’deki 57 gün süren tarihi direnişin kaynağı da Başkan Apo olduğunu unutmamalıyız. Nasil ki Rojava halkı özellikle de Başkan Apo’nun fikirleriyle yarattığı özgür kadınlar DAİŞ’i bitirdiyse, bu tecrit de muhakkak kırılacaktır.”

Sağlık durumlarının kötüleşmesine rağmen direnişlerini kararlıkla sürdüren Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’un eylemleri 78. günde, Şiyar Xelil 81. günde ve Mele Mustafa Tuzak’ın da 94. güne girmiş durumda.